Linta: Paljenje hrvatske zastave šteti ugledu Srbije
Foto: Aleksandar Jovanović

Dan posle Šešeljevog ispada

Linta: Paljenje hrvatske zastave šteti ugledu Srbije

Politika -
Predstavnik Srba izbeglih iz Hrvatske smatra da to šteti i normalizaciji odnosa sa Hrvatskom

BEOGRAD - Predsednik Koalicija udruženja izbeglica Miodrag Linta osuđuje paljenje hrvatske zastave od strane predsednika SRS Vojislava Šešelja.

On je naveo da takav čin šteti međunarodnom ugledu Srbije i normalizaciji odnosa sa Hrvatskom. Poštujemo teritorijalni integritet Hrvatske i zalažemo se za uspostavljanje stalnog dijaloga između službenog Beograda i Zagreba s ciljem rešavanja brojnih problema oštećenih građana i ostalih otvorenih pitanja, navodi Linta u saopštenju.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica očekuje od hrvatskih zvaničnika da uvek osude manifestacije ustaštva i govora mržnje u javnom životu, na sportskim utakmicama i koncertima narodne muzike. Posebno ističe mesto Čavoglave u kome se svakog 5. avgusta okupi preko 100.000 Hrvata koji pevanjem ustaških pesama i skandiranjem ustaških pokliča "Za dom spremni" i sličnih otvoreno slave zločine nad Srbima i proterivanje Srba.

Organizator okupljanja u Čavoglavama jeste poznati hrvatski pevač Marko Perković Tompson koji u svojim pesmama govori jezikom mržnje i veliča ustaške zločine. Dosad nijedan hrvatski zvaničnik nije osudio dešavanja u Čavoglavama iako je to propisima EU strogo zabranjeno, podseća Linta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track