ŠEŠELJ NE MOŽE BEZ SKANDALA: Intervju dajem Hrvaticama i muslimankama, a Crnogorkama ne!
Foto: Nebojša Mandić

Četnički vojvoda odbrusio novinarki

ŠEŠELJ NE MOŽE BEZ SKANDALA: Intervju dajem Hrvaticama i muslimankama, a Crnogorkama ne!

Politika -
Ništa od intervjua.. Da ste kazali - Hrvatica, Muslimanka, šta god, pristao bih. Ovako... Od svih odvratnih izmišljenih nacija, ta kojoj pripadate je najodvratnija, rekao je Šešelj, tvrdi Nikčević

Predsednik Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj kazao je da mu je od svih kako ističe "izmišljenih nacija, najodvratnija crnogorska".

Novinarka sarajevskog nedjeljnika "Dani" Tamara Nikčević napisala je da je Šešelj rado prihvatio njenu ponudu za intervju, tim pre što je Šešelj kazao da je kao sarajevski student sarađivao sa "Našim danima".

"Više se i ne sećam kako smo do toga uopšte došli, tek predsednik SRS se, shvativši da ne razgovara sa Srpkinjom iz Crne Gore, nego sa "baš Crnogorkom", istog momenta predomislio. Ništa od intervjua.. Da ste kazali - Hrvatica, Muslimanka, šta god, pristao bih. Ovako... Od svih odvratnih izmišljenih nacija, ta kojoj pripadate je najodvratnija.", napisala je Nikčević da joj je Šešelj rekao preko telefona.

"A da ipak pokušamo, gospodine Šešelj. Nećete ni primetiti... Da ne znate, rekli biste - čista Srpkinja iz Crne Gore, ili Hrvatica, ili Bošnjakinja...," nije odustajala Nikčević.

Nikčević je ipak dodala da sve u svemu, gotovo dvosatni intervju koji su ipak imali dan nakon spomenutog telefonskog razgovora u sedištu SRS u Zemunu, pokazao je da Vojislav Šešelj čak i prema predstavnicima "najodvratnije izmišljene nacije" može biti veoma ljubazan.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja