Vojislav Šešelj: Odustao sam od hemoterapije!
Foto: Tanjug/srđan Ilić

Odluka predsednika SRS

Vojislav Šešelj: Odustao sam od hemoterapije!

Politika -
Odustao sam od toga, jer ako počnem, onda ne smem da prekidam, rekao je Šešelj novinarima ispred Palate pravde

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj izjavio je danas je odustao od hemoterapije, jer ako jednom počne ne sme da prekida.

"Ne, ne, odustao sam od toga, jer ako počnem, onda ne smem da prekidam", rekao je Šešelj novinarima ispred Palate pravde upitan da li danas počinje sa lečenjem.

Žalbeno veće Haškog tribunala u ponedeljak je raspravnom veću koje je sudilo Šešelju naložilo da "odmah opozove odluku o Šešeljevom privremenom oslobađanju i naredi mu da se vrati u pritvor". Šešelj je prethodnih dana najavio da se dobrovoljno neće predati, a predstavnici vlasti istakli su da još nisu dobili zvaničnu odluku pretresnog veća suda kako bi odlučili o njegovom izručenju.

Na pitanje novinara da prokomentariše reagovanja u Hrvatskoj i Srbiji, nakon što je u Beogradu spalio hravatsku zastavu, Šešelj je upitao - "Da li hoćete i danas jednu da spalim?".

Šešelja, optuženog za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93, prvostepeno veće je na privremenu slobodu pustilo u novembru prošle godine. Tribunal ga je, 12. novembra prošle godine, pustio iz humanitarnih razloga, radi lečenja od tumora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track