LAŽIRAO IMOVINSKU KARTU: Lončarov sekretar sakrio stan u Crnoj Gori!
Foto: Nenad Djordjevi Fonet

Funkcioner muljao

LAŽIRAO IMOVINSKU KARTU: Lončarov sekretar sakrio stan u Crnoj Gori!

Politika -
Dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Agenciji nije prijavio stan u Rafailovićima od 115.000 evra

BEOGRAD - Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Zlatibora Lončara i član SNS, sakrio je stan u letovalištu Rafailovići u Crnoj Gori, koji vredi 115.000 evra, saznaje Kurir. Vekić, inače hirurg, prećutao je ovu vrednu nekretninu Agenciji za borbu protiv korupcije, iako ju je nedavno oglasio za prodaju!Lončarev sekretar je od imovine prijavio „samo“ stan od 42 kvadrata, automobil „reno megan“ i platu od 102.788 dinara, dok o luksuznoj nekretnini nema ni slova u izveštaju Agencije. Pozvali smo mobilni telefon koji je naveden u oglasu o prodaji stana, predstavili se kao kupci, a muškarac koji nam se javio predstavio se kao Berislav Vekić. Odmah je počeo da hvali nekretnine:

- Stan je samo dva reda iza obale, ima direktan i lep pogled na more. Ima i ogromnu „g“ terasu, što znači da se prostire duž celog stana, kao i garažu u koju može da stane manja jahta. Stan je opremljen od igle do lokomotive, ima čak i escajg za ručavanje, nema nikakvih ulaganja - u dahu je nabrojao Vekić.Upitali smo ga da li možda radi u Ministarstvu zdravlja, a on je odgovorio potvrdno:- Da, zaposlen sam tamo kao državni sekretar. Stan sam kupio pre osam-devet godina, prvi sam vlasnik i imam sve papire. U vezi sa papirima nema nikakvih problema - rekao je on.

Međutim, Vekić se nije kasnije javio na telefon, a nije nam odgovorio ni na SMS, u kojem smo ga kao novinari Kurira pitali zašto je sakrio nekretninu. Inače, za stan koji je „zaboravio“ da prijavi Vekić u oglasu traži 115.000 evra, a navedeno je i da nekretnina ima 46 kvadrata, dnevni boravak i spavaću sobu, kuhinju kupatilo.- Stan je na prvom spratu. Garaža u sklopu zgrade je 18 kvadrata - nabrojane su pogodnosti stana u oglasu.

KarijeraNAPREDOVAO U MINISTARSTVUInače, Vekić je zaposlen u Ministarstvu zdravlja od 2012. godine i karijeru je započeo kao pomoćnik Ministra zdravlja, a bio je zadužen za evropske integracije. Već sledeće godine napredovao je na mesto državnog sekretara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track