VUČIĆ RAMI: Obećavam, Kosovo i Albanija nikada se neće ujediniti!

Prepiska na Tviteru

VUČIĆ RAMI: Obećavam, Kosovo i Albanija nikada se neće ujediniti!

Politika -
Premijer je na Tviteru zamolio "albanske lidere" da "prestanu sa daljim izazivanjem nestabilnosti u regionu"

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas kao "izazivanje nestabilnosti u regionu" izjavu premijera Albanije Edija Rame da će se njegova država i Kosovo "ujediniti na klasičan način" ukoliko EU ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju Kosova i liberalizaciju viza.

Vučić je na tviteru zamolio "albanske lidere" da "prestanu sa daljim izazivanjem nestabilnosti u regionu". "Obećavam premijeru (Albanije Ediju) Rami da se Kosovo i Albanija, kako on kaže, na klasičan način nikada neće ujediniti", napisao je Vučić na Tviteru.

Premijer Albanije izjavio je da će se njegova država i Kosovo "ujediniti na klasičan način" ukoliko Evropska unija ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju Kosova i liberalizaciju viza.

U zajedničkom intervjuu sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem za prištinsku televiziju Klan Kosova, Rama je rekao da ujedinjenje Kosova i Albanije ima dve alternative i da sve zavisi od EU. Prvo je ujedinjenje u Evropskoj uniji, međutim ako EU nastavi da zatvara vrata integraciji Kosova, onda će "dve zemlje biti prinuđene da se ujedine na klasičan način", rekao je albanski premijer. Rama je rekao da se "dve zemlje zauzimaju za ujedinjenje kroz članstvo u Evropskoj uniji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track