Martinović (SNS): Pajtićevi i Ješićevi batinaši kidnapovali odbornike iz Inđije
Foto: Fonet/Bozidar Petrovic

Skupština Srbije

Martinović (SNS): Pajtićevi i Ješićevi batinaši kidnapovali odbornike iz Inđije

Politika -
Funkcioner SNS je dodao da su odbornici za koje tvrdi da su oteti, u hotelu "Andrevlje" na Fruškoj Gori, koji je u vlasništvu Vlade Vojvodine. Po njegovim rečima, prilaz hotelu je blokiran automobilima

BEOGRAD - Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović optužio je danas funkcionere Demokratske stranke Bojana Pajtića i Gorana Ješić da stoje iza "kidnapovanja" pojedinih odbornika Skupštine opštine Inđija koji su i dalje "u zatočeništvu".

Martinović je na konferenciji za novinare u sedištu stranke u Beogradu naveo da je reč o 13 odbornika, među kojima je i pet odbornika Demokratske stranke koji su potpisali inicijativu SNS za promenu vlasti u Inđiji.

Funkcioner SNS je dodao da su odbornici za koje tvrdi da su oteti, u hotelu "Andrevlje" na Fruškoj Gori, koji je u vlasništvu Vlade Vojvodine. Po njegovim rečima, prilaz hotelu je blokiran automobilima. "Ono što se od juče dešava u opštini Inđija, najbolji je dokaz da je Bojan Pajtić običan batinaš i siledžija koji ne preza ni od čega da bi sačuvao nelegitimnu vlast u Vojvodini i da bi mogao da nastavi da krade kao što je DS radila od 2000. godine", rekao je Martinović.

Dodao je da su juče "Pajtić i Ješić i batinaši iz DS-a bukvalno kidnapovali sve odbornike DS-a" iz Inđije. Tada je, kako je rekao, pretučen Milan Čačkić, zamenik predsednika Opštine Beočin i član SNS koji je, ne znajući šta se dešava, krenuo u hotel "Andrevlje" na večeru. Martinović je ustvrdio da su Ružica Hemun i Živan Pašić, odbornici DS u Inđiji, "završili u bolnici" u Sremskoj Kamenici nakon pretnji i pritisaka koje im je uputio brat potpredsednika DS Vladimir Ješić.

Funkcioner SNS kazao je da ta stranka neće odustati od zahteva za smenjivanje vlasti u Inđiji i Vojvodini, i rekao da Pajtić i DS više nemaju legitimitet da vladaju nakon lošeg izbornog rezultata 2012. godine. Martinović je dodao da DS "laže" kada kaže da je danas bilo sednice Skupštine Opštine Inđija. Naprotiv, rekao je on, današnja sednica SO Inđija nije ni počela, a održaće se kada se stvore uslovi za "normalan, civilizovan demokratski rad".

S druge strane, Ješić je danas optužio SNS za nasilje i pretnje odbornicima, kao i za napad na njegovog brata Vladimira. Ješić, bivši predsednik Opštine Inđija, kazao je da SNS pretnjama pokušava da promeni vlast iako ima pet od 37 odbornika. DS tvrdi da je današnja sednica SO Inđija održana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track