Najnovije vesti

VUČIĆ O NAPADU NA SRPSKU: Srbija po Dejtonskom sporazumu ima pravo da pomogne RS!
Foto: Tanjug

Razgovarao s Dodikom

VUČIĆ O NAPADU NA SRPSKU: Srbija po Dejtonskom sporazumu ima pravo da pomogne RS!

Politika
Vučić je najavio da će Dodik zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova RS doputovati za dva dana u Beograd, gde će razgovarati, kako sa njim, tako i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio je večeras napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i najavio da će Srbija pomoći Republici Srpskoj (RS) na osnovu Dejtonskog sporazuma, ne rušeći ničiji integritet.

On je rekao da se već dva puta čuo sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Vučić je najavio da će Dodik zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova RS doputovati za dva dana u Beograd, gde će razgovarati, kako sa njim, tako i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Napad na Policijsku stanicu u Zvorniku, prema njegovim rečima, je užasna vest, kako za RS, tako i Srbiju.

U skladu sa Dejtonskim sporazumom, Dodik je, kako je ukazao, izrazio želju da Srbija pomogne.

Vučić je kazao da će Srbija, na osnovu Dejtonskog sporazuma, ne rušeći ničiji integritet, pomoći RS finansijski i obaveštajno.

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je večeras oko 19 sati muškarac čiji identitet još nije saopšten upao u Policijsku stanicu u Zvorniku i pucao iz vatrenog oružja, preneli su mediji u BiH i RS.

Kako prenosi RTRS, napad je, za vreme primopredaje smene, izvršio pripadnik vehabijskog pokreta, naoružan sačmarom iz koje je pucao u policajce.

Napadač, koji je uzvikivao "Alahu egber" (Alah je veliki) ubijen je u razmeni vatre.

"U 19 sati u PU Zvornik ušao je naoružani muškarac i počeo da puca. Ubio je jednog policajca, a dvojicu ranio. Napadač je potom ubijen, a povređeni policajci prevezeni u bolnicu", izjavila je za portal Klix.ba portparol Centra javne bezbednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Prema nezvaničnim podacima, na licu mesta ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su Stevo Milovanović i Željko Gajić, od kojih jedan ima povrede u predelu grudnog koša, ali nisu životno ugroženi, navodi portal klix.ba.

Portal piše i da je, prema nepotvrđenim informacijama, reč o terorističkom napadu i da se u Zvornik večeras helikopterom uputio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...