MAJA GOJKOVIĆ ODBACILA KRITIKE OPOZICIJE: Vučić u parlamentu proveo 215 sati
Foto: Dragan Kadić

Premijer i ministri učestvuju u radu

MAJA GOJKOVIĆ ODBACILA KRITIKE OPOZICIJE: Vučić u parlamentu proveo 215 sati

Politika -
Ona je navela da je čudno što neko ima selektivno pamćenje, budući da članovi vlade Mirka Cvetkovića 2011. i 2012. godine nijednom nisu došli u parlament, da su 2009. godine došli tri puta, a 2011. godine četiri.

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odbacila je danas kritike opozicionih poslanika da su onemogućeni da postavljaju pitanja predstavnicima vlade, navodeći da je premijer Srbije Aleksandar Vučić proveo 215 sati u republičkom parlamentu.

Gojković je novinarima u parlamentu objasnila da je, prema Poslovniku, nemoguće izdvojiti sednicu na kojoj bi se poslednjeg četvrtka u mesecu postavljala pitanja vladi, budući da su one vezane za trajanje skupštinskih sednica.

Ona je navela da je "čudno što neko ima selektivno pamćenje", budući da članovi vlade Mirka Cvetkovića 2011. i 2012. godine nijednom nisu došli u parlament, da su 2009. godine došli tri puta, a 2011. godine četiri.

"Vučić je u Skupštini Srbije proveo 215 sati i dolaziće još toliko, sigurno, svi ministri vrlo vredno učestvuju u radu parlamenta i nije se još nijednom desilo da odložim sednicu zbog njihovog nedolaska, a do 2012. godine je toga bilo koliko god hoćete", rekla je Gojkovićeva.

Ona je dodala da će sednicu sa pitanjima opozicije, koja prema Poslovniku može da bude organizovana poslednjeg četvrtka u mesecu, zakazati onda kada se desi da tog dana bude i sednica parlamenta.

"Nemoguće je namestiti da se sednica završi tri dana ranije, ne znam kako se to radi. Sednice traju onoliko koliko poslanici diskutuju, pa pozivam ostale kolege, koje su mnogo duže vodile parlament od mene, da me posavetuju kako se to nameštaju sednice da traju duže", rekla je Gojković.

Prethodno su poslanici opozicije pravo da postavljaju pitanja vladi poslednjeg četvrtka u mesecu to učinili u skupštinskom holu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja