SKUPŠTINA SRBIJE: Zoran Babić SNS uputio donorski izazov opoziciji
Foto: Marina Lopicic

Poziv i poslanicima Skupštine Vojvodine

SKUPŠTINA SRBIJE: Zoran Babić SNS uputio donorski izazov opoziciji

Politika -
Babić je u obraćanju posle potpisivanja donorskih kartica u prostorijama poslaničkog kluba naprednjaka rekao da su i na ovaj način poslanici SNS pokazali odgovornost prema građanima Srbije i da žele da kao država i društvo napredujemo i na ovaj način dostignemo evropski nivo

BEOGRAD - Poslanici Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije potpisali su danas donorske kartice, a šef poslanika naprednjaka Zoran Babić uputio je "donorski izazov" ostalim poslaničkim grupama u parlamentu ali i poslanicima i odbornicima SNS u parlamentu Vojvodine i Skupštini Beograda.

Babić je u obraćanju posle potpisivanja donorskih kartica u prostorijama poslaničkog kluba naprednjaka rekao da su i na ovaj način poslanici SNS pokazali odgovornost prema građanima Srbije i da žele da kao država i društvo napredujemo i na ovaj način dostignemo evropski nivo.

"Poslanička grupa SNS ne upućuje "ledene izazove" i sa velikim zadovoljstvom upućuje izazov ostalim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini da se ponašaju kao poslanička grupa SNS i da i oni potpišu donorske kartice", rekao je Babić.

On je uputio i javni poziv i "donorski izazov" i poslaničkoj grupi SNS u pokrajinskom parlamentu i ujedno i odborničkoj grupi SNS u Gradu Beogradu.

Kako je rekao, siguran je da će se odazvati tom pozivu i ujedno i oni uputiti izazov odbornicima u drugim skupštinama gradova i opština širom Srbije.

Značaj donorskih kartica je višestruk i to je i jedan vid promocije transplantacije organa, rekao je v.d. direktora Uprave za biomedicinu Nenad Milojčić.

"Želim da zahvalim poslaničkom klubu SNS na današnjem pozivu i potpisivanju donorskih kartica i smatram da nema boljeg primera od ovog za donaciju odnosno promociju transpalntacije organa", rekao je Milojčić.

Srbija u ovom trenutku ima oko 110.000 potpisanih kartica, precizirao je Milojčić, koji je naveo i da se računa da bi trebalo da ima oko milion ipo tih kartica što bi označavalo da je cela nacija upoznata sa programom transplantacije i značajem doniranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track