Krkobabić: Vučiću bih zamerio ako odustane od reformi
Foto: Beta Milos Miskov

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije

Krkobabić: Vučiću bih zamerio ako odustane od reformi

Politika -
Vrednosni stavovi "penzije prate plate" i "nema viška zaposlenih nego manjka poslova", polako ali sigurno bivaju prihvaćeni, kaže Krkobabić

BEOGRAD - Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić izjavio je da bi premijeru Aleksandru Vučiću zamerio ako bi odustao od reformi, ističući da će plate i penzije biti povećane onog momenta kada realni pokazatelji to dozvole.

"Premijeru Aleksandru Vučiću bih zamerio, ako pod pritiscima popusti i odstupi od koncepta koji podrazumeva ozbiljne reforme i sređivanje zemlje. Plate i penzije ćemo povećati onog momenta kada realni pokazatelji to dozvole, ali pritom permanentno upozoravamo i tražimo da svi ostali urade svoj deo posla, bez izuzetka, do kraja i pošteno", rekao je Krkobabić povodom 10 godina od osnivanja PUPS-a.

Prema njegovim rečima, vrednosni stavovi "penzije prate plate" i "nema viška zaposlenih nego manjka poslova" polako ali sigurno bivaju prihvaćeni.

"Na tim vrednosnim stavovima baziramo naše delovanje. U prvi plan ističemo redovnost i sigurnost plata i penzija, što predstavlja okosnicu našeg novog koncepta dugoročne stabilnosti čiji je garant država", ističe Krkobabić.

Na pitanje šta PUPS-u nedostaje da bi bila masovnija stranka kojoj nisu potrebni koalicioni partneri da bi prešla cenzus, Krkobabić je odgovorio da je potrebno vreme i strpljenje.

"Sa koalicionim partnerima, SPS i JS, delimo osnovne vrednosti i stavove. Dugo smo zajedno, za srpske političke prilike čak i suviše dugo. U čemu je tajna pokazaće vreme"m rekao je on.

"Podržavamo koncept premijera Vučića i u tome smo dosledni. Bez sumnje da je premijer u prvoj godini mandata povukao hrabre i odlučne poteze koji kod nas do sada nisu bili uobičajeni", rekao je, između ostalog, Milan Krkobabić.

On je još naveo da je ono što je za nekog smanjenje plata i penzija, za PUPS ima drugi značaj.

"Ovo smatramo iznuđenom, kratkoročnom merom fiskalne konsolidacije, privremenim solidarnim doprinosom jednog dela penzionera i zaposlenih u javnom sektoru da bi se izašlo iz situacije koja je pretila da dođemo do pitanja da li će penzija sutra uopšte biti. Više od milion penzionera je izuzeto i to onih sa najnižim primanjima. Penzioneri su uvek u ključnim trenucima bili spremni da pomognu državi", izjavio je Krkobabić.

(Danas/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja