Dragišić mora da dostavi još 1.044 potpisa

Predsednički izbori

Dragišić mora da dostavi još 1.044 potpisa

Politika -
Pokret radnika i seljaka treba da u roku 48 sati dostavi još potpisa za Zorana Dragišića ako želi da učestvuje na izborima za predsednika Srbije

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) naložila je grupi građana "Pokret radnika i seljaka" da u roku 48 sati dostavi još 1.044 potpisa za kandidaturu Zorana Dragišića za učešće na izborima za predsednika Srbije 6. maja.

Ta grupa građana dostavila je RIK-u uz kandidaturu Dragišića 11.292 potpisa, ali je utvrđeno je da je pravno valjanih 8.956, saopšteno je na sednici RIK-a.

Za podnošenje kandidature potrebno je 10.000 potpisa. RIK je do sada proglasio sedam predsedničkih kandidata - lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i Zorana Stankovića koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije. Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomira Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića. Rok za podnošenje kandidature ističe sutra u ponoć.

Pokret Dveri najavio je za danas predaju potpisa za predsedničkog kandidata Vladana Glišića. Kandidaturu su najavili i muftija Muamer Zukorlić, kao i Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track