Sanda Rašković Ivić: Povlačim se ako bude izborne skupštine DSS
Foto: KURIR

Predsednica Demokratske stranke Srbije odlučna

Sanda Rašković Ivić: Povlačim se ako bude izborne skupštine DSS

Politika -
Prema njenim rečima, ukoliko DSS ostane u vlasti u Beogradu, stranci preti raskol, pošto će imati dve političke platforme - "jedna će biti beskompromisno opoziciona, a druga je sitno taktiziranje u kolaboracionizmu"

BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ilić izjavila je da će se, ako bude raspisana izborna skupština te stranke, povući sa njenog čela.

"Ukoliko se izborna skupština raspiše, to je onda poraz moje politike i mog načina rada i ja ću se povući sa mesta predsednika stranke istog dana", rekla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, ukoliko DSS ostane u vlasti u Beogradu, stranci preti raskol, pošto će imati dve političke platforme - "jedna će biti beskompromisno opoziciona, a druga je sitno taktiziranje u kolaboracionizmu".

Ona je dodala da nema ništa protiv da se Glavni odbor DSS u subotu izjasni o njenom radu i potrebi raspisivanja izborne skupštine stranke.

"Štaviše i sama ću to tražiti, jer želim da vidim da li u stranci imam podršku ili mnome nije zadovoljna samo jedna grupa ljudi koji su većinom zamenici Vučićevih gradonačelnika i njihovi interesno vezani sateliti", dodala je Rašković Ivić.

Upitana može li doći do ozbiljnog raskola na sednici Glavnog odbora 23. maja, ona je rekla da, ako neko izgubi funkciju u DSS-u, uključujući i onu predsednika stranke, to ne znači da odmah dolazi do raskola. "Ponavljam, otišao nam je Koštunica i grupa osnivača stranke, pa nismo imali raskol", dodala je Rašković Ivić.

(Danas/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track