PANČEVO: Skoro ceo Gradski odbor DSS prešao u SNS
Foto: Fonet/Bozidar Petrovic

Aleksandar Martinović, funkcioner SNS

PANČEVO: Skoro ceo Gradski odbor DSS prešao u SNS

Politika -
Ovim činom oni su pokazali da je SNS jedina prava alternativa režimu Bojana Pajtića i da jedina može da pobedi DS na izborima i od Vojvodine napravi najuspešniji deo Srbije u ekonomskom smislu, rekao je Aleksandar Martinović

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da je gotovo ceo gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Pančevu prešao u SNS kao i da je troje od četvoro odbornika u Skupštini opštine Pančevo prešlo u naprednjake. "To je jasan znak da ljudi koji su do juče pripadali drugim strankama vide u SNS jedinu političku stranku koja od Srbije može da napravi uspešnu i modernu državu", rekao je Martinović na konferenciji za novinare. SNS ovim činom, kako je rekao, pokazuje da je državotvorna stranka koja je otvorena za sve one koji su spremni da znanjem i energijom pomognu i stranci, ali i Aleksandru Vučiću da Srbiju izvuče iz teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi. Prema njegovim rečima, pristupanje članova DŠ naprednjacima je važno i zbog predstojećih pokrajinskih izbora. "Ovim činom oni su pokazali da je SNS jedina prava alternativa režimu Bojana Pajtića i da jedina može da pobedi DS na izborima i od Vojvodine napravi najuspešniji deo Srbije u ekonomskom smislu", rekao je on. Šef gradskog odbora SNS-a Pančevo Željko Sušec zahvalio je novim članovima na rešenosti i hrabrosti da pristupe SNS-u. Sušec je rekao da je 2012.godine SNS zatekao ekonomski i privredno razoreno Pančevo, na ivici ambisa i da je ta stranka preuzela odgovornost. Jedan od novih članova SNS koji je prešao iz DSS-a Vladimir Delja rekao je da nije reč o pristupanju već o prihvatanju jedne normalne i zdrave politike koja je pokretač razvoja Srbije.

Aleksandar Martinović je na pitanje novinara kako komentariše to što je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović dala intervju nedeljniku Tabloid, odgovorio da to pokazuje da u Srbiji nema cenzure. "Ne bavimo se da li nas neki mediji vole ili ne vole, radimo posao za koji su nas ovlastili građani i rezultati odgovorne politike Vlade već su svima vidljivi", rekao je Martinović i ponovio da intervju Zorane Mihajlović nedeljniku koji često kritikuje Vladu i premijera govori da u Srbiji postoje medijske slobode.

DSS: Preletači iz Pančeva da vrate mandate

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović pozvao je danas bivše članove te stranke u Pančevu koji su prešli u SNS da vrate odborničke mandate i ocenio da je nagon za vlašću i foteljama srušio njihova uverenja i principe."Bilo bi lepo da bivši članovi iz Pančeva vrate odborničke mandate stranci, jer ih i nisu zaslužili kao individualne političke gromade. Biti preletač je ružno, ali biti u posedu kradene i tuđe robe, mandata koje je dobila drugačija politika, još je ružnije", naveo je Popović u saopštenju za medije.Gotovo ceo gradski odbor DSS u Pančevu, kao i troje od četvoro odbornika u Skupštini opštine Pančevo, prešli su u naprednjake. Popović je rekao da su se nekadašnji članovi DS iz Pančeva preko noći obrnuli i prešli u SNS, stranku dijametralno suprotne politike. "Verujete u to da su briselski sporazumi protiv Ustava i da su u skladu sa njim, da ne treba izručiti preostale kosovske Srbe Tačiju i da je to neophodno, da je NATO i zločinačka i prijateljska organizacija, da ne treba prodavati Telekom i da ga hitno treba izneti na pijacu", naveo je Popović.On je rekao da postoje dva moguća objašnjenja odluke bivših članova DSS - da su imali kolektivnu noćnu moru ili je nagon za foteljama srušio sva uverenja, uništio sve principe i razorio moralni kodeks.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track