RASULO: Totalni raspad opozicije u sto frakcija!

Zavladao potpuni haos na političkoj sceni

RASULO: Totalni raspad opozicije u sto frakcija!

Politika -
Potresaju ih brojni unutrašnji sukobi, smanjuje im se ionako nizak rejting. Takvo stanje može da odbije birače i ojača SNS

BEOGRAD - Stranke opozicije u poslednje vreme potresaju brojni unutrašnji sukobi, koji im smanjuju ionako nizak rejting, ocenjuje politički analitičar Dejan Vuk Stanković. Takvo stanje, navodi, još više bi moglo da odbije birače od opozicije i ojača vladajući SNS.On smatra da su unutrašnji sukobi u strankama opozicije posledica njihove političke marginalizacije i ličnih ambicija pojedinih funkcionera.Ostali bez uticaja- S jedne strane imamo činjenicu da opozicione stranke nisu više uticajne kao ranije, što dovodi do nervoze unutar njih jer imaju malu podršku građana. S druge strane, u strankama postoje ljudi s ličnim ambicijama, koji su u drugom planu i koji se suprotstavljaju liderima. Ta dva faktora presudna su za ovakvu situaciju u opoziciji. To nije dobro ni za opoziciju ni za politički život, jer vlast ostaje bez prave alternative. Stalne podeleTakvo stanje ide naruku vladajućim strankama, pre svega SNS. Zato je strankama opozicije bolje da budu jedinstvene, jer ni birači neće glasati za nekog ko bi već za šest meseci mogao da se pocepa - kaže on.Dragan ŠutanovacUglavnom „solira“ u javnim nastupima. Ne učestvuje u javnim sukobima unutar stranke, ali ne staje otvoreno na stranu nijedne od frakcija.Bojan PajtićPredsedniku DS i njegovi zameraju što je više okrenut Vojvodini nego celoj Srbiji. Ne ume da artikuliše sve zahteve unutar DS.Borko StefanovićPotpredsednik DS izbegava sastanke partijskog rukovodstva i sprema novi stranački program, prema kome bi DS trebalo da se profiliše kao stranka levice. Sve su glasnije spekulacije da će osnovati novu stranku.Goran JešićOtvoreno se suprotstavlja nekim stranačkim odlukama, ali i predsedniku Bojanu Pajtiću. Nedavno je javno kritikovao zalaganje DS da se privremeno zabrani uvoz mleka.Andreja MladenovićKao zamenik gradonačelnika dao je podršku „Beogradu na vodi“, što je izazvalo sukob sa šeficom stranke. Predvodnik pragmatične struje.Sanda Rašković IvićUbrzo po izboru na mesto predsednika stranke, ušla je u sukob sa Mladenovićem zbog projekta SNS. Najavila da će se povući sa čela DSS ako GO zakaže stranačku skupštinu.

SRS Potpredsednici SRS Vjerica Radeta i Zoran Krasić ne uživaju podršku članstva, ali će, po svemu sudeći, ostati na tim funkcijama i posle vanrednog stranačkog kongresa, zahvaljući blagonaklonosti Vojislava Šešelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track