DINASTIJA ŠEŠELJ: Ovako je lider radikala sinove i rodbinu postavio na ključna mesta u stranci
Foto: Nebojša Mandić, Dado đilas

Porodična firma

DINASTIJA ŠEŠELJ: Ovako je lider radikala sinove i rodbinu postavio na ključna mesta u stranci

Politika -
Lider radikala Vojsilav Šešelj članove svoje porodice suprugu Jadranku sinove Aleksandra i Nikolu postavio je na ključna mesta u stranci, a njegova sestra i snaja zaposlene su u finansijama i operativi stranke

BEOGRAD - Sinovi vođe radikala Nikola i Aleksandar postavljeni su na čelu najvažnijih opštinskih odbora SRS, njegova sestra Dragica prima novac od članarina, a snaja Milica je najvažniji operativac.

Ovako je predsednik SRS Vojislav Šešelj rasporedio članove svoje najuže familije u redovima stranke, koju predvodi od osnivanja 1991. godine.

Kada se na to doda da je suprugu Jadranku mimo prvobitne volje najužeg vrha SRS, 2012. godine postavio za predsedničkog kandidata, vrlo lako se dolazi do zaključka da je Vojislav Šešelj od radikala napravio pravu porodičnu firmu, odnosno strankom rukovodi dinastija Šešelj.

Na sednici Opštinskog odbora SRS Novi beograd održanoj 20 maja, za v.d. predsednika postavljen je Nikola Šešelj najstariji sin vođe radikala. Plus na to, Nikola Šešelj je stalno zaposlen u partiji svog oca i glavni urednik je stranačkog sajta.

Na čelo Opštinskog odbora SRS u Zemunu prošle godine je postavljen drugi Šešeljev sin Aleksandar. On je student Pravnog fakulteta, a bio je kandidat stranke za odbornika u Skupštini grada.

Na šta je sve spreman Šešelj podseća slučaj sa poslednjih izbora za predsednika Srbije. Verujući da je baš Jadranka Šešelj najbolje rešenje, iz pritvora u Hagu poništio je odluku vrha stranke i umesto sadašnjeg naprednjaka Aleksandra Martinovića postavio je nju za predsedničkog kandidata. Jadranka je neslavno prošla osvojivši 147.793 glasa što je bilo 3,78 posto.

Zaposlenje u SRS dobila je i Šešeljeva sestra Dragica koja je zadužena za finasije odnosno bavi se blagajničkim poslovima i prijemom članarina.

Takođe u centrali SRS njegova snaha Milica, inače supruga Nikole Šešelja bavi se operativnim stranačkim poslovima.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track