VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM ITALIJE: Premijer se zahvalio Matareli na podršci
Foto: Tanjug Tanja Valic

Saradnja zemalja na visokom nivou

VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM ITALIJE: Premijer se zahvalio Matareli na podršci

Politika -
Matarela je došao na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji ga je dočekao uz gardu i himnu

BEOGRAD - Predsednik Italije Serđo Matarela sastao se danas sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Matarela je došao na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji ga je dočekao uz gardu i himnu.

Vučić zahvalio je danas italijanskom predsedniku za podršku Italije Srbiji na evropskom putu, dok je Matarela kazao da veoma ceni reforme koje sprovodi Vučićeva vlada.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Vučić je naveo da Srbija Italiju doživljava kao izrazito prijateljsku zemlju i dodao da je trgovinska razmena sa Italijom najrazvijenija, kao i da su italijanski investitori najprisutniji u Srbiji.

Premijer je Matarelu obavestio o ekonomskim reformama i o stepenu reformi u procesu evrointegracija. Predsednik Italije je naveo da njegova država veoma ceni reforme Vlade Srbije i dodao da je veoma važno da Srbija što pre postane članica Evropske unije, jer je to značajno ne samo za Srbiju, već i za Evropu i Zapadni Balkan.

Matarela je istakao da je saradnja dve zemlje na visokom nivou, da je trgovinska razmena takođe veoma dobra, ali da će Italija nastaviti da stimuliše svoje privrednike da još više ulažu u Srbiji. Italijanski predsednik je naglasio i da je Srbija prva zemlja-kandidat koju je posetio od kada je stupio na dužnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track