Šešelj: Toma i Dragica štite me od Haga!

Vojislav Šešelj otkrio ko mu čuva leđa

Šešelj: Toma i Dragica štite me od Haga!

Politika -
Moji šarplaninci, mužjak Toma i ženka Dragica, biće moji čuvari kad dođu da me vode. Nisu to obični psi, pametniji su od mnogih u Vladi

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj za Kurir tvrdi da ga poseta glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca uopšte ne uznemirava. Ostao je, kaže, pri stavu da ko god ima nameru da ga vrati u pritvorsku jedinicu prvo mora da se izbori s njegova dva šarplaninca, koje od milošte zove Toma i Dragica.- Moji šarplaninci (mužjak i ženka) biće moji jedini čuvari. Pa, ko prođe pored njih imaće će šanse da me odvede. Samo, to će biti jako teško... Nisu to obični psi, oni su pametniji od mnogih, pa čak i od onih u Vladi Srbije. Evo, mužjak bi komotno mogao da obavlja posao ministra Velimira Ilića, jer ovaj ionako ništa ne radi. Ne bi bilo nikakve razlike - u svom duhu će Šešelj.Šarplaninci, koji čuvaju porodičnu kuću u Batajnici, ostali su mu verni, ali ih iz milošte ipak ponekad zove Toma i Dragica.Na našu konstataciju da je tema ipak ozbiljna, veli da se ne šali.- U toku današnjeg dana očekujem da dobijem pismeno izdvojena mišljenja dvojice sudija. Bežati neću, ali moraće da me nose do aerodroma - ponovio je Šešelj.

Ipak, kako Kurir saznaje, narednih mesec dana lider radikala neće mrdati iz Beograda.- Ovo je samo još jedan pritisak na srpske vlasti - kaže izvor Kurira iz Vlade.Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom kaže:- Vlada će razmotriti sve aspekte tog slučaja, a sigurno će tražiti i dodatna objašnjena od Tribunala. Tek nakon toga možemo da govorimo o odluci Vlade. Pridržavaćemo se domaćeg zakonodavstva o saradnji s Tribunalom.- Srbija je dobila odluku Tribunala o vraćanju Šešelja u pritvorsku jedinicu tog suda, ali ne i nalog za hapšenje - rekao je sinoć Saša Obradović, koji u ime Srbije vodi ovaj postupak, i dodao:- Već je 26. maj, a nalog za hapšenje nije dobijen i Srbija nema po čemu da postupa.On je za N1 naglasio da nijedan građanin ne može da bude uhapšen bez takvog naloga.Podsetimo, Žalbeno veće Tribunala pre nekoliko dana odlučilo je da Šešelj do 26. maja treba da se vrati u pritvor.

Foto: Fonet Zoran Mrđa
Foto: Fonet Zoran Mrđa

Vučić s BramercomPOSTUPIĆEMO PO ZAKONUPremijer Aleksandar Vučić rekao je juče da Vlada još nije dobila zvaničan zahtev Žalbenog veća u vezi s povratkom Šešelja u Hag. On se u toku jučerašnjeg dana sastao sa Seržom Bramercom, glavnim tužiocem Tribunala, a posle sastanka poručio je da će Srbija postupiti u skladu sa zakonom.- Po dobijanju zahteva, Vlada će postupiti po zakonu Republike Srbije i u skladu s međunarodnim javnim pravom - rekao je Vučić.

VELIKO FINALE KURIR, PERTINI I NEXT AKCIJE

NA KORAK DO IGRAČKE: Danas dobijate petu sličicu

Danas dobijate finalnu petu sličicu, sa kojom će vaš talon biti kompletan i sa kojim možete da dobijete igračku renomirane nemačke kompanije Playmobil i Bući Bući sokić!

Danas isecite petu sličicu, koju ćete naći u štampanom izdanju Kurira na strani broj 7.

Kada isečete sličicu, zalepite je na tačno označeno mesto na talonu – polje broj pet.

Vaš talon sa svih pet sličica odnesite do najbliže Pertini prodavnice igračaka i preuzmite Playmobil igračku i Bući Bući sokić.

Jedna osoba može predati najviše tri talona.

Ukoliko vam nedostaje jedna sličica, možete da iskoristite džokera koji ćete naći u sutrašnjem izdanju Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track