Vučić: Srpska ekonomija je ozdravila, ne trebaju nam više krediti
Foto: Beta

Konferencija za novinare sa nemačkim ministrom

Vučić: Srpska ekonomija je ozdravila, ne trebaju nam više krediti

Politika -
Nama više to nije protrebno, Imamo svoje pare i sad ćemo iz budžeta da finansiramo sve šta stignemo, poručio predsednik Vlade

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je srpska ekonomija ozdravila i da Srbiji više nisu potrebni krediti.

"Nama više to nije protrebno, Imamo svoje pare i sad ćemo iz budžeta da finansiramo sve šta stignemo", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj. On je dodao da će se uzimati krediti samo za ono za šta su potrebne velike pare. "Nema više olakog uzimanja kredita, i kad su najbolji, krediti su krediti. Neću da ostavljam svima da to vraćamo u budućnosti kao što su nama ostavljali da to vraćamo", rekao je Vučić.

On je kao primer naveo da će Srbija prvi put u istoriji platiti izgradnju deonice auto-puta od Levosoja do Srpske kuće duge deset kilometara sredstvima iz budžeta. "To vam pokazuje ozdravljenje srpske države. Kad plaćate onim što su građani vaši zaradili, time pokazuje Srbija koliko postaje prava ekonomija i koliko postaje normalna zemlja. Mi se time ponosimo", rekao je Vučić i dodao da "ono što mi od njih trazimo je da nas nauče, obuče a njihove pare nam više nisu toliko potrebne".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja