SENIĆ: Podržite nas u otvaranju poglavlja!
Foto: Nemanja Pančić

Zahtev poslanicima EU

SENIĆ: Podržite nas u otvaranju poglavlja!

Politika -
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za evropske evrointegracije pozvao poslanike EU da Srbiju podrže u otvaranju pregovaračkih poglavlja

BEOGRAD - Očekujemo da nas poslanici Evropske unije podrže u okviru parlamenata svojih država u otvaranju prvih pregovaračkih poglavlja!

Poručio je u Rigi predsednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Aleksandar Senić, predvodeći delegaciju Odbora na Konferencijiu za evropske poslove parlamenata zemalja članica EU.

"Srbija se intenzivno priprema za vođenje pregovora. Počeli smo sa pripremama za izradu pregovaračkih pozicija i Akcionih planova, a Akcioni planovi za poglavlja 23 i 24 već su prošli kroz nekoliko faza komentara sa Evropskom komisijom. Očekujemo da će posle završetka i usvajanja Akcionih planova za ta dva poglavlja biti otvoreni i pregovori po poglavljima", rekao je on i istakao da je Srbija posle godinu i po dana od otvaranja pregovora uspešno završila proces skrininga.

Senić je izrazio očekivanje da će Srbija sve izveštaje skrininga dobiti do kraja godine, te je ponovio da je nedvosmislena perspektiva članstva u EU ključni faktor za stabilnost u regionu, piše u saopštenju Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS).

Na Konferenciji se predstavlja predsedavanje Letonije EU, a teme koje su se našle na dnenom redu su izazovi i mogućnosti Evropske energetske unije i pregovori o uspostavljanju Transatlanskog trgovinskog i investicionog partnerstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track