MINISTRI NEMAJU OBRAZA: Ovo su 3 najveća lažova u Vladi Srbije!

O ovome u Srbiji sme da piše samo Kurir

MINISTRI NEMAJU OBRAZA: Ovo su 3 najveća lažova u Vladi Srbije!

Politika -
Udovičić, Gašić i Dačić brutalno obmanjuju javnost - dok prva dvojica tvrde da čiste korupciju u svojim resorima, treći godinu dana obećava ambasadore Epilog - niko ništa nije uradio

Porašće im nos: Udovičić, Gašići Dačić brutalno obmanjuju javnost - dok prva dvojica tvrde da čiste korupciju u svojim resorima, treći godinu dana obećava ambasadoreEpilog - niko ništa nije uradioBEOGRAD - Ministri Vanja Udovičić, Bratislav Gašić i Ivica Dačić su, kad se svedu računi, najveći lažovi u Nemanjinoj 11. Njih trojica brutalno obmanjuju javnost.Mlađani ministar sporta, pošto je otkriveno da zlostavlja saradnike i da je jedna od njih završila čak i u bolnici zbog tog šikaniranja, brže-bolje je izdao saopštenje da je izložen napadima jer se uhvatio ukoštac sa korupcijom u resoru koji vodi. Međutim, na pitanja u čemu se ogleda ta korupcija, te da li su je prijavili nadležnima, iz ministarstva je stigao nemušt odgovor da ne mogu sada da iznose detalje. I Bratislav Gašić se pohvalio koje je sve nelegalne radnje prekinuo u Ministarstvu odbrane, kao i na VMA. Međutim, kako nezvanično saznajemo na VMA, oni ne znaju ništa o antikorupcijskim podvizima ministra Gašića, a na pitanja do zaključenja broja nismo dobili odgovor. S druge strane, Dačić ne sprovodi istražne radnje u svom resoru, ali je više puta najavljivao imenovanje ambasadora u zemljama u kojima nemamo nameštenike i određivao rok za to. Svedoci smo da ga nikad nije ispoštovao.Analitičar Dragomir Anđelković kaže da poslednju reč ima premijer.- Sve što ministri rade ili ne rade odraziće se na rejting premijera Aleksandra Vučića. Dobro bi bilo za Vladu da odredi kriterijume, pa da i ovakve stvari, da li je neko nešto obećao, a nije ispunio, uđu u obzir prilikom ocenjivanja ministara - kaže Anđelković.

LAŽOV BR. 1Ivica Dačić, ministar spoljnih poslovaOdakle da krenemo... Dakle, šef diplomatije je obećao da ćemo dobiti ambasadore u zemljama u kojima ih Srbija nema još prošle godine, ali se niša nije promenilo. Prvo „čvrsto“ obećanje bilo je da će ih postaviti do kraja 2014. A onda je u aprilu ove godine, na redovnoj konferenciji Ministarstva spoljnih poslova, koju, po pravilu, drži početkom svakog meseca, rekao da će do sledeće redovne konferencije, dakle početkom maja, biti postavljeni ambasadori. Međutim, početkom maja ambasadori nisu postavljeni, a Dačić čak nije ni održao redovnu konferenciju. Zatim je naš šef diplomatije dao novi rok - ambasadori će biti imenovani do Dana diplomatije 29. maja. Naravno, i taj rok je probijen. Dan diplomatije je proslavljen, ali je država i dalje ostala bez ambasadora u 12 zemalja. Zašto je davao rok koji ne može da ispoštuje i kada ćemo zaista dobiti ambasadore u gorepomenutim zemljama i dalje ostaje nepoznanica jer nas Dačić nije udostojio odgovora na SMS. Podsetimo, Srbija nema ambasadore u 12 zemalja - Nemačkoj, UAE, Grčkoj, Argentini, Hrvatskoj, Libanu, Saudijskoj Arabiji, Siriji, Gani, Iranu, Indoneziji i Kataru. U šest zemalja je našim ambasadorima istekao mandat i nisu zamenjeni - Norveška, Poljska, Kipar, Albanija, Kuba i Libija.

LAŽOV BR. 2Vanja Udovičić, ministar sporta i omladinePošto je Kurir objavio da Udovičić zlostavlja saradnike, ministar je obelodanio da ga ne iznenađuju „napadi“ jer se uhvatio ukoštac sa korupcijom u resoru koji vodi, te da je u to ime oformio antikorupcijski tim. Pitali smo ministra šta su do sada otkrili te da li su nadležnima prijavili te nelegalne radnje, a iz ministarstva su nam poručili da ministar poštuje novinarsku profesiju, da se uhvatio ukoštac sa korupcijom i da, eto, ne može o detaljima da ne bi ugrozio istragu?!- Čim sam najavio obračun sa malverzacijama u sportu i omladini, krenula je diskreditacija mene kao ministra. Ne želim da se na bilo koji način mešam u pisanje i rad medija. Red, rad, disciplina odgovornost i transparentnost u ministarstvu, barem dok sam ja na njegovom čelu, moraju biti na najvišem nivou. Želim da se tačno zna koliko novca se odvaja, kako i na koji način se novac dodeljuje. To očigledno mnogima smeta i ne odgovara. U cilju istrage nismo u mogućnosti da dajemo odgovore koji bi praktično narušili istražne radnje. Razne poruke, pretnje i „preporuke“ koje dobijam uopšte me ne dotiču. Od ovog cilja sigurno neću odustati i neću podleći pritiscima. Neka svako radi svoj posao, a o svemu ovome su obavešteni nadležni organi - poručili su u odgovoru iz ministarstva.Međutim, kako nezvanično saznajemo, nikakva istraga se zapravo ne vodi u ovom resoru.

LAŽOV BR. 3Bratislav Gašić, ministar odbraneMinistar odbrane Bratislav Gašić tvrdi da je zaustavio niz kriminalnih radnji otkako je stupio na čelo Vojske Srbije.- Mislite da će mi oprostiti zbog dešavanja u vezi sa Lutrijom Srbije? Neće. Mislite da će mi oprostiti dešavanja sa markiranjem goriva i moje zahteve da to radi Vojnotehnički institut, a ne neka privatna kompanija? Znati li vi koliko se tu obrće kapitala? Neće - kaže Gašić u intervjuu za Nedeljnik i dodaje:- Smatrate li da farmaceutski lobi može da oprosti uštedu od devetsto miliona dinara prošle godine na VMA? Presekli smo komunikaciju farmaceutskih kompanija u kojoj se kaže da Vojsci mora da se prodaje 30 odsto skuplje nego što se prodaje Kliničkom centru. Mislite li da mogu da mi oproste što ne mogu da prodaju magnetne rezonance po desetostruko većoj ceni? Ili operacione stolove po tri puta većoj ceni? Neće. Oborili smo poslednji tender po kom je VMA bila spremna da operacione stolove plati trideset miliona dinara, a mogli smo da ih kupimo za devet.Poslali smo pitanja ministarstvu da li su obavestili nadležne o toj korupciji, međutim, kako nam je rečeno u Vojsci, primili su naša pitanja k znanju i dobićemo odgovore. U nekom trenutku. Odgovor nismo dobili ni sa VMA. Međutim, kako smo nezvanično saznali iz ove institucije, Gašić nikakve tendere nije obarao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja