BRANITELJI PREKINULI FESTIVAL OJKAČE: Od srpske nošnje priviđa im se četnička uniforma! (VIDEO)
Foto: Youtube

Skandal

BRANITELJI PREKINULI FESTIVAL OJKAČE: Od srpske nošnje priviđa im se četnička uniforma! (VIDEO)

Politika -
Pripadnici Hrvatske stranke prava su zbog nastupa “četnika pereobučenih u narodne nošnje” izrazili svoje neslaganje u poruci na Fejsbuku

Na festivalu “Ojkače”, koji je organizovalo Srpsko kulturno društvo Prosveta iz Zagreba, a koji je finansirao sam grad Petrinja, prekinuli su hrvatski branitelji pesmom “Oj Hrvatska mati”.

Na festivalu su nastupala kulturna društva sa područja Banovine, BIH, kao i iz Beograda. Pripadnici Hrvatske stranke prava su zbog nastupa “četnika pereobučenih u narodne nošnje”, ali i samog festivala, izrazili svoje neslaganje u poruci na Fejsbuku u kojoj je pisalo sledeće:- Petrinja kao vekovni hrvatski grad, natopljen krvlju hrvatskih branitelja, danas “ugošćuje” četnike preobučene u narodne nošnje iz Beograda i ostalih srpskih zemalja na takozvanom festivalu “OJKAČA” u 18 sati u HRVATSKOM DOMU. Petrinju su branili ljudi koji je vole bez obzira na opredeljenost i nacionalnost, a ovi koji danas dolaze su rušitelji i ubice ovog grada. Ojkače su na Banovini simbol zla i uništenja, a građani Petrinje ga danas sami plaćaju. To je festival nemoći i nepravde. Očito neko iz vladajuće garniture nema razumjevanja. Oprostiti da, ali zaboraviti nikada – napisali su na Fejsbuku.Ipak, oni nisu ostali samo na statusu već su došli na festival i prekinuli ojkače pjesmom “Oj Hrvatska mati”, prenosi dnevno.hr.

http://www.youtube.com/watch?v=AW21asNWFxo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja