OŠTRE RAZLIKE: Veliki sukobi u DSS-u zbog Beograda na vodi
Foto: Nebojša Mandić

Ostati ili ne ostati u vlasti

OŠTRE RAZLIKE: Veliki sukobi u DSS-u zbog Beograda na vodi

Politika -
U Demokratskoj stranci Srbije ne prestaju unutrašnja previranja. Partiju je podelio sukob zbog stava predsednice partije Sande Rašković Ivić da partija ne treba da učestvuje u vlasti u Beogradu zbog kontroverzi u vezi s projektom Beograd na vodi. Razrešenje se očekuje krajem leta na sednici Glavnog odbora

Za Andreju Mladenovića nema promene, odluku Predsedništva stranke o njegovoj smeni s mesta predsedika Izvršnog odbora ne priznaje i ocenjuje je kao unutarstranački puč. Tvrdi da predsednica stranke Sanda Rašković Ivić, koja smatra da DSS treba da izađe iz vlasti u prestonici, krši Statut iznoseći lični stav.

"Ona se pravdala time da je to lični stav i mi smo na to reagovali i na stranačkim organima, jer zaista je nemoguće da predsednik stranke iznosi lični stav, a da to nije stav stranke, tako da u tom pogledu i očekujemo sednicu Glavnog odbora na kojoj ćemo raščistiti unutar same stranke pitanja i ne dovoditi više javnost u zabunu oko toga šta su stavovi, a šta je politika DSS-a", kaže Mladenović.

S druge strane, predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić smatra da stranka ne treba da ostane u beogradskoj vlasti, ali da ta odlika ne zavisi od vrha stranke već od Glavnog odbora.

"Želim da kažem da se Predsedništvo stranke još u aprilu mesecu izjasnilo o tome da nam boravak u beogradskoj vlasti i podržavanje Beograda na vodi, kao ključnog projekta, za koji Vučić kaže da je najvažniji strateški projekat Srbije, da nam to donosi negativne poene", kaže ona.

Iz SNS-a poručuju da i bez podrške DSS-a imaju apsolutnu većinu i dodaju da ne žele da se bave problemima drugih stranaka:

"Da se bavimo spekulacijama ko, šta, kako, zaista nemamo vremena. Dosta se godina u prošlosti potrošilo na igru rekla-kazala, da li neko hoće da bude u vlasti ili neće, ko god ne želi srećan mu put, mi imamo zacrtan naš cilj", kaže Aleksandar Jovičić, potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a.

Zacrtan cilj, očigldeno imaju i u Predsedništvu DSS-a, gde su za N1 potvrdili da će Mladenovića na mestu predsednika Izvršnog odbora zameniti Dejan Šulkić, član Predsedništva DSS-a i predsednik opštine Velika Plana.Odluku o tome da li će Mladenović biti smenjen, u avgustu treba da donese glavni odbor, pošto ga je s funkcije razrešilo Predsedništvo stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track