Ljudi, molim vas, letujte u Srbiji!
Foto: Dado đilas

Otkrivamo Vučić u petak izlazi na ulicu i apeluje

Ljudi, molim vas, letujte u Srbiji!

Politika -
Šef Vlade predložio svim građanima da deo svog godišnjeg odmora provedu u našoj zemlji

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić u petak će izaći na beogradske ulice i to samo iz jednog razloga: da moli građane da letuju u Srbiji, saznaje Kurir.Predsednik Vlade je, prema informacijama Kurira, na jučerašnjoj sednici ministrima poručio da bi deo svog odmora trebalo da provedu u zemlji.Korist za sveRekao im je, kako tvrdi naš sagovornik iz vrha vlasti, da bi bilo lepo da deo novca ostave u našoj zemlji, ali i da će i njima samima značiti da malo bolje upoznaju Srbiju.- Vučić je svestan da većina ministara letuje van zemlje, ali isto tako se nada da će probuditi ekonomski patriotizam kako bi ostavili deo novca ovde, posebno sad kad je zemlja u krizi - kaže naš izvor iz Vlade i dodaje da će oko milijardu evra naši građani ove godine potrošiti za letovanje van zemlje, a da bi Vučić želeo da bar sto miliona ostane u Srbiji.Premijer je, takođe, od ministara tražio i da skrate odmor jer su ovog leta pred njima velike obaveze. Ministar turizma Rasim Ljajić kaže da je logično da letuje u Srbiji zbog resora koji vodi.- Ako sam ministar turizma, bilo bi nelogično da idem negde van zemlje a promovišem domaći turizam. Trudiću se zato da vikende provodim na različitim destinacijama u Srbiji - kaže Ljajić.Za ministarku za EU Jadranku Joksimović odmor u Srbiji nije ništa novo.Poslušni- Oduvek dobar deo odmora provodim u Srbiji. Prošle godine sam bila u banji i Crnoj Gori. Ove godine ću ići na planinu Jadovnik kod Prijepolja, gde imamo imanje i staru porodičnu kuću i gde se najradije okupljamo - kaže Joksimovićeva.Međutim, ministar energetike Aleksandar Antić ne razmišlja o odmoru:- Obaveze mi ne dozvoljavaju, ali ako uspem da ugrabim malo vremena, svakako ću letovati u Srbiji.Dragomir Anđelković, politički analitičar, kaže da je uvek dobro pokrenuti kampanju ekonomskog patriotizma.- Pozitivno je promovisati Srbiju, a ne ići u inostranstvo. To rade i Nemci. Oni se, recimo, kad kupuju automobil, uvek odluče za onaj koji je domaće proizvodnje iako je skuplji - rekao je Anđelković.

Oglušili seVARALI BABIĆ I GOJKOVIĆEVAVučić je, podsetimo, i prošle godine promovisao ekonomski patriotizam, ali su se neki članovi SNS ogrešili o premijerovu preporuku. Tako je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić, prema pisanju medija, išao u Tursku, dok je šefica parlamenta Maja Gojković letovala u luksuznom hotelu u Hurgadi s majkom i bratom.

Reagovanja ministaraIvica Dačić, šef diplomatije Ne idem na odmor- Godinama ne idem na odmor, ne verujem ni da ću ove godine stići, ali i kad bih išao, to bi bilo u Srbiji.Kori Udovički, ministarka državne uprave Idem na planinu- Vreme najviše volim da provodim u prirodi, posebno da planinarim, pa je moj izbor sve iznad 1.500 metara.Zorana Mihajlović, ministarka saobraćajaI u Srbiju i na more- Poštujem poziv i svi treba da vide naše manastire i planine. Moj sin voli more, kao i ja, i pošto je moj odmor uvek kratak, iskoristiću malo vremena i za more.Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Ne razmišljam o odmoru

- Nisam ni počeo da razmišljam o odmoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track