OBIŠLI MANASTIR GORIOČ: Treća Srbija posetila Kosovo i Metohiju

Uručili darove

OBIŠLI MANASTIR GORIOČ: Treća Srbija posetila Kosovo i Metohiju

Politika -
Članovi delegacije Treće Srbije zasadili su nekoliko stabljika, kao simbol da Srbi u Metohiji imaju dubok trag, uz poruku da se ne živi samo od prošlosti, već da nove generacije moraju biti te koje će dati plod, navode iz stranke

BEOGRAD - Delegacija Treće Srbije posetila je Kosovo i Metohiju i u Kosovskoj Mitrovici razgovarala sa predstavnicima Srba o aktuelnim političkim dešavanjima na tom prostoru, saopštila je danas ta stranka. Delegacija, koju je predvodio generalni sekretar stranke Aleksandar Đurđev i član predsedništva Goran Milenković, posetila je manastir Gorioč, kod Istoka u Metohiji, zadužbinu svetog Stefana Dečanskog i tom prilikom su manastiru donirane sadnice voća.

"Članovi delegacije Treće Srbije zasadili su nekoliko stabljika, kao simbol da Srbi u Metohiji imaju dubok trag, uz poruku da se ne živi samo od prošlosti, već da nove generacije moraju biti te koje će dati plod", ističe se u saopštenju.

Sestrinstvu manastira, na čelu sa igumanijom Isidorom, uručeni su prigodni darovi. Posetu Pokrajini obeležio je obilazak carskog grada Prizrena i malobrojnih Srba koji u njemu žive.

Saborna crkva svetog Đorđa, crkva svetog Nikole u centru grada, ostaci manastira Svetih arhangela i carskog grada pod Šar-planinom, zadužbine cara Dušana, predstavljaju svetionik naše državnosti u ovom delu Srbije, navodi se u saopštenju.

"Domaćini su nam poručili da se brinu za situaciju u Vojvodini, te da se Vojvodina brani na Kosovu i Metohiji. Ukoliko ne odbranimo Prizren, nećemo odbraniti ni Srbobran", navodi se u saopštenju i dodaje da se delegacija Treće Srbije saglasila sa tim stavovima i da će nastojati da se ti problemi reše.

Domaćini su, kako se ističe, pozvani u uzvratnu posetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track