SNP: Prioritet Srbije je ekonomski i privredni razvoj a ne promena ustava!
Foto: Damir Dervišagić

Sprečiti nove podele

SNP: Prioritet Srbije je ekonomski i privredni razvoj a ne promena ustava!

Politika -
SNP smatra da je u okvirima postojećeg ustava moguće postići efikasnu državnu upravu, izgradnju institucija kao i suštinsku decentralizaciju

BEOGRAD - U ovom trenutku prioritet za našu državu je ekonomski i privredni razvoj, a ne promena ustava, saopštila je Srpska narodna partija.

"Svu energiju društva i političkih partija, umesto na promenu ustava, koja će nam oduzeti i vreme i otvoriti nove podele u društvu, treba usmeriti na postizanje konsenzusa o putevima i modelima ekonomskog razvoja, koji treba da dovede do novih radnih mesta i rasta privredne aktivnosti u svim delovima Srbije. To je najveći izazov ove generacije političara", kaže se u saopštenju.

SNP smatra da je u okvirima postojećeg ustava moguće postići efikasnu državnu upravu, izgradnju institucija, suštinsku decentralizaciju kao i veći uticaj naroda na izbor političkih predstavnika i njihova pravilna zastupljenost u predstavničkim telima.

"Zato se Srpska narodna partija u izboru između ova dva pitanja, promene ustava i stavljanja svih društvenih potencijala u funkciju ekonomskog razvoja, koja teško mogu sa istom snagom i energijom uspešno da se rešavaju zajedno, opredeljuje da kao prioritet našeg društva u ovom trenutku stavimo rešavanje ekonomskih i privrednih problema", stoji u saopštenju SNP.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track