TREĆA SRBIJA: Nacionalni Front podneo novu Rezoluciju o Srebrenici
Foto: Printscreen Yt

Utvrđivanje pune isitne

TREĆA SRBIJA: Nacionalni Front podneo novu Rezoluciju o Srebrenici

Politika -
Predlagač Aimer Šoprad poslanik Nacionalnog fronta je u Parlamentu EU inicirao proceduru za izglasavanje Rezolucije koja za svoj cilj ima utvrđivanje pune istine o svim događajima u Podrinju u periodu 1992-1995. godine

NOVI SAD - Na bazi više sastanaka i razgovora koji su vođeni između stranaka Nacionalni Front iz Francuske i Treće Srbije, Nacionalni Front je u Parlamentu EU inicirala proceduru za izglasavanje Rezolucije koja za svoj cilj ima utvrđivanje pune istine o svim događajima u Podrinju u periodu 1992-1995. godine.

U tom smislu je dana 16.06.2015. godine sačinjen Predlog Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, čiji je predlagač Aimer Šoprad poslanik Nacionalnog fronta.

- Treća Srbija poziva državni vrh Srbije i sve suverenističke snage, i to kako u Srbiji, tako i u svim državama gde suverenisti deluju, da podrže predlog Deklaracije, i time podrže istinu i dijalog, te da zajednički pokušamo da na svakom mestu branimo činjenice o našem stradanju, pritom ne umanjujući patnje koje su, na srpsku sramotu i žalost, naši sunarodnici naneli drugim narodima, kaže se u saopštenju Treće Srbije.

Treća Srbija dodaje da dijalog kao vrednost svih evropskih naroda, mora i u ovoj situaciji poraziti jednoumlje, i Treća Srbija se nada, da je ovaj Predlog francuskih predstavnika u Parlamentu EU, upravo pravi put za afirmaciju Srbije i celog srpskog naroda kao stabilnog, pouzdanog i civilizovanog partnera.

( EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track