SAŠA JANKOVIĆ REAGUJE: Tvrdnje Vladimira Đukanovića su poziv na linč
Foto: Nebojša Mandić

Teške reči

SAŠA JANKOVIĆ REAGUJE: Tvrdnje Vladimira Đukanovića su poziv na linč

Politika -
Ombudsman Saša Janković je, reagujući na izjave narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, saopštio da niko ne sme da bude meta govora mržnje i poziva na linč.

BEOGRAD - Ako je u Srbiji vladajući stav da je zaštitnik građana, zbog dužnosti koju obavlja, dužan da trpi uvrede, klevete, govor mržnje i pozive na linč, tada Zaštitnik građana ne treba da postoji, saopštio je danas ombudsman Saša Janković.

Janković u saopštenju navodi da je narodni poslanik Vladimir Đukanović u svojoj TV emisiji, po ko zna koji put, izneo tvrdnje da je zaštitnik građana Saša Janković eksponent „raznoraznih službi“, da „pokvareno urušava sistem bezbednosti ove države“ i javno više puta upitao „hoće li neko tom čoveku stati na put?“

Niko ne sme da bude meta takvih uvreda, kleveta, govora mržnje i poziva na linč od bilo koga, a kamoli državnog funkcionera, istakao je Janković.

Prema njegovim rečima, ako je u Srbiji vladajući stav da je zaštitnik građana, zbog dužnosti koju obavlja, dužan da trpi uvrede, klevete, govor mržnje i pozive na linč, tada Zaštitnik građana ne treba da postoji.

Ukoliko vlast u Srbiji zaista prihvata koncept nezavisne kontrole njenog rada, tada bi ovakvi napadi trebalo da budu povod za reakciju drugih državnih organa, a ne onih koji su napadnuti, ocenio je Janković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track