NENAD POPOVIĆ U POSETI MAČVANSKOM OKRUGU: Privrednicima neophodna podrška za izvoz u Rusiju
Foto: SNP

SNP u Bogatiću i Loznici

NENAD POPOVIĆ U POSETI MAČVANSKOM OKRUGU: Privrednicima neophodna podrška za izvoz u Rusiju

Politika -
Rusija je zemlja gde se poštuju institucije i zato je neophodno da se ekonomska saradnja sa Rusijom razvija na institucionalnim osnovama. Imajući to u vidu, nedavno je, na inicijativu Srpske narodne partije, na Zlatiboru, otvorena prva regionalna Kancelarija za saradnju sa Rusijom”, istakao je Popović i dodao da je ”ova kancelarija već ostvarila prve vidljive rezultate

„Šljiva, jabuka, malina, jagoda, razno sveže, sušeno i zamrznuto voće i povrće, to je najveći kapital ovog kraja. Sve što se proizvede u Loznici i Bogatiću može da bude izvezeno u Rusiju bez carina. Privrednici iz ovog kraja su vredni i preduzimljivi, ali njima je potrebna pomoć institucija da organizovanije nastupe na ruskom tržištu”, izjavio je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije prilikom današnje posete Loznici i Bogatiću.

On je istakao da je zato u Mačvanskom okrugu neophodno osnovati Kancelariju za saradnju sa Rusijom čiji bi zadatak bio promocija izvoznih, investicionih i turističkih potencijala ovog kraja na ruskom tržištu.

”Rusija je zemlja gde se poštuju institucije i zato je neophodno da se ekonomska saradnja sa Rusijom razvija na institucionalnim osnovama. Imajući to u vidu, nedavno je, na inicijativu Srpske narodne partije, na Zlatiboru, otvorena prva regionalna Kancelarija za saradnju sa Rusijom”, istakao je Popović i dodao da je ”ova kancelarija već ostvarila prve vidljive rezultate, pre svega u oblasti turizma koji predstavlja privrednu granu od najvećeg značaja za Zlatibor”.

Popović je izrazio nadu da će i drugi okruzi i opštine u Srbiji pratiti primer Zlatiborskog okruga i da će osnovati sopstvene Kancelarije za saradnju sa Rusijom koje će pružati podršku lokalnim privrednicima da razvijaju intenzivniju saradnju sa partnerima u Rusiji.

http://www.youtube.com/watch?v=LpF0AWT9bgo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track