SARADNJA U USPONU: Gašić razgovarao sa delegacijom UAE!
Foto: Marina Lopicic

Unapređenje saradnje

SARADNJA U USPONU: Gašić razgovarao sa delegacijom UAE!

Politika -
Gašić je izrazio zadovoljstvo što je delegacija posetila sedmi Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2015"

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa delegacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na sastanku je zaključeno da su ukupni politički odnosi dve zemlje odlični i da je bilateralna saradnja u stalnom usponu, što je dobar osnov za unapređenje i dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je izrazio zadovoljstvo što je delegacija, koju predvodi šef Komiteta za saradnju sa Srbijom Generalštaba Oružanih snaga UAE brigadni general Vahid Hasan Ibrahim Zaki, posetila sedmi Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2015".

"Želja nam je da na Sajmu predstavimo potencijale Srbije za saradnju u oblasti odbrambenih tehnologija i za rad na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja i proizvodnje", istakao je Gašić.

Na Sajmu "Partner 2015", na kojem učestvuje više od 20 zvaničnih delegacija iz celog sveta, predstavljeni su kapaciteti Ministarstva odbrane, fabrika odbrambene industrije Srbije i drugih domaćih naučnih, istraživačkih i proizvodnih institucija, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track