Tadić: Sporne privatizacija iz Koštuničinog vremena

Tadić: Sporne privatizacija iz Koštuničinog vremena

Politika -
Tražio sam podatke o tome kada su se dogodile ove 24 sporne privatizacije i dobio podatke da su se 23 dogodile za vreme Koštuničine vlade, a jedna pre nje, rekao je lider DS

GOLUBAC- Kandidat za predsednika Srbije i lider DS Boris Tadić izjavio je da su se 23 od 24 sporne privatizacije, na cijem rasvetljavanju insistira EU, dogodile za vreme vlade Vojislava Koštunice, a jedna još ranije, te da i njega zanima ko je za te privatizacije odgovoran.

"Bilo je loših privatizacija, treba reći građanima. Tražio sam podatke o tome kada su se dogodile ove 24 sporne privatizacije i dobio podatke da su se 23 dogodile za vreme Koštuničine vlade, a jedna pre nje. Nijedna se nije dogodila u ovoj vladi i ja sam ponosan zbog toga što ova vlada nije učestvovala u tome," rekao je Tadić u razgovoru sa građanima u Golupcu.

On je istakao da se vec ispituje ko je odgovoran za ove privatizacije.

"Jedva čekam da vidim ko stoji iza ovih privatizacija i jedva čekam da odgovorni za nepravilnosti, ako ih je bilo, budu osuđeni", rekao je Tadić da će njegovim političkim protivnicima insistiranje na ovom pitanju, što su mislili da im je prednost, vratiti kao bumerang, jer se oni koji su činili to nalaze upravo među njima.

Tadić je ukazao i da se zbog ovakvih primera ne može odustati od toga da vlasništvo u firmama, gde je to moguće, bude privatno.

"Država će stati iza svakog preduzeća gde je to moguće, tamo gde postoji potencijal. Ja sam na primer veliki protivnik toga da elektroprivreda bude u privatnim rukama ili u rukama stranaca i takođe, nadam se, da će Telekom ostati u našem većinskom vlašništvu," zaključio je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja