VELIKI ZAOKRET ŠEŠELJEVACA: Radikali se priključuju Ženama u crnom!
Foto: Tanjug Dragan Stanković

Verovali ili ne

VELIKI ZAOKRET ŠEŠELJEVACA: Radikali se priključuju Ženama u crnom!

Politika -
SRS pozvala je sve svoje članove i simpatizere da se masovno priključe akciji Sedam hiljada

Srpska radikalna stranka je saopštila danas da će se priključiti akciji "Sedam hiljada" koja bi trebalo da se održi 11. jula ispred Narodne skupštine.

"Nakon poziva Inicijative mladih za ljudska prava svim građanima Republike Srbije da se 11. jula ispred Narodne skupštine pridruže akciji „Sedam hiljada“ koju su podržale Žene u crnom, Fond za humanitarno pravo, Jukom, Helsinški odbor za ljudska prava i druge nevladine organizacije, Srpska radikalna stranka je odlučila da prihvati taj poziv i poziva sve svoje članove i simpatizere da se masovno priključe ovoj akciji", navodi se u saopštenju SRS.

Ova stranka je pozvala svoje pristalice da budu obučeni u crno i da na skup ponesu što više tradicionalnih, crnih, četničkih zastava sa natpisom "S verom u Boga, sloboda ili smrt!“.

"Srpski radikali posebno naglašavaju da ne organizuju nikakav kontraskup i upozoravaju policiju da ne sme na bilo koji način da ih ometa u nameri da se priključe najavljenim demonstracijama", stoji u saopštenju.

Podsetimo, nevladine organizacije pozvale su poslanike Skupštine Srbije i članove Vlade da 11. jula učestvuju u akciji "Sedam hiljada" i da na taj način, zajedno sa građanima i građankama Srbije pokažu saosećanje za srebreničke žrtve i ljudsku i građansku solidarnost sa njihovim porodicama.

U pismu koje je su potpisali predstavnici 43 nevladine organizacije iz Srbije navodi se da je akcija izraz građanske solidarnosti i poštovanja žrtava genocida u Srebrenici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja