LDP: Napad na Vučića vraća region u vreme sukoba
Foto: Fonet Aleksandar Levajkovic

Pokušaj atentata na premijera Srbije

LDP: Napad na Vučića vraća region u vreme sukoba

Politika -
Uprkos ovom necivilizacijskom činu, izuzetno je važno što je predsednik vlade otišao u Srebrenicu, video se sa majkama Srebrenice, poklonio se senama ubijenih i izrazio žaljenje, ocenio je Jovanović

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da napad na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima ceo region vraća nekoliko koraka unazad, u vreme sukoba. Jovanović je u saopštenju naveo da je danas sigurno došlo vreme da u regionu jedni drugima pružimo ruke pomirenja i da stare sukobe prestanemo da rešavamo kamenovanjem i linčom. "Ni Srbija ni Bosna, ni bilo koja druga država u regionu neće postati normalno društvo dok živi u takvoj atmosferi", naveo je Jovanović. On je dodao da u regionu skoro dvadeset miliona ljudi živi u nedovršenim državama i razvaljenim društvima i da nas svaki incident, kao što je pokušaj linča premijera Srbije u Potočarima, vraća nekoliko koraka unazad, u atmosferu u kojoj se narodi drže za vratove, škrguću zubima i čekaju da se svete. Probleme prošlosti i budućnosti naših društava moraju da rešavaju institucije, naveo je Jovanović, i dodao da se mora graditi atmosfera razumevanja i poverenja, kao i da svaki postupak bilo koje strane usmeren na rušenje odnosa povećava rizik da umesto u boljoj budućnosti ostanemo da živimo u prošlosti.

"Uprkos ovom necivilizacijskom činu, izuzetno je važno što je predsednik vlade otišao u Srebrenicu, video se sa majkama Srebrenice, poklonio se senama ubijenih i izrazio žaljenje", ocenio je Jovanović.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track