Stanković: Ubijte me ako sam lopov

Skandal u zdravstvu

Stanković: Ubijte me ako sam lopov

Politika -
Na povike demonstranata zaposlenih u zdravstvu „lopove, lopove”, ministar zdravlja Zoran Stanković odgovorio da ga streljaju ako se utvrdi da je to tačno

BEOGRAD - Protest!- Ako mi dokažete da sam lopov, onda možete da me streljajte ili ću sam sebe streljati! - rekao je juče Ministar zdravlja Zoran Stanković pred oko 1.000 demonstranata predvođenih Sindikatom zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije. Oni su ispred Vlade zahtevali da im se poboljša materijalni i socijalni položaj, i da se odustane od smanjenja plata.

- Hoćemo da se izmeni uredba o koeficijentima za obračun i isplatu plata i da se odmah potpišu kolektivni ugovori - rekao je Zoran Savić, predsednik tog sindikata i dodao kako očekuje da će naći rešenje koje je prihvatljivo za obe strane. U suprotnom, 25. aprila biće organizovan štrajk za 65.000 radnika.

Ministar Zoran Stanković istakao je da otpuštanja radnika i smanjenja plata od 10 odsto neće biti.

- Onaj ko ispuni prosečnu normu u zdravstvenoj ustanovi u kojoj radi, dobiće 100 odsto zarade, a onome ko je ne ispuni biće umanjena plata. Svako ko prebaci normu dobiće povećanje plate - rekao je Ministar Stanković i naglasio da ne želi da bude ministar ako mu sindikalci kažu da istu platu treba da ima lekar kojeg je odabralo 5.000 pacijenata i onaj za kog se odlučilo 50 korisnika zdravstvene zaštite.

(S. I. - M. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track