MARKO ĐURIĆ: Srbija nije tražila odlaganje primene sporazuma
Foto: Dragana Udovičić

Osiguranje vozila

MARKO ĐURIĆ: Srbija nije tražila odlaganje primene sporazuma

Politika -
Oni ne prestaju da blokiraju ukidanje naplaćivanja osiguranja na prelazima i na taj način otežavaju normalan život građanima i srpske i albanske nacionalnosti, rekao je Đurić

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Beograd nije tražio odlaganje primene sporazuma o osiguranju vozila, navodeći da Priština odugovlači nešto o čemu su se obe strane dogovorile.

"Mi zahtevamo da neodložno počne primena sporazuma o osiguranju. To je u interesu svih", naglasio je Đurić sinoć u Dnevniku RTS.

Đurić je podsetio da je Priština najpre saopštila da neće da primenjuje sporazum o osiguranju vozila i da sada izlazi sa nekim drugim tvrdnjama.

"Oni ne prestaju da blokiraju ukidanje naplaćivanja osiguranja na prelazima i na taj način otežavaju normalan život građanima i srpske i albanske nacionalnosti", rekao je Đurić.

Đurić je istakao da predsednik vlade i cela vlada stoje iza toga da je neophodno da se građani rasterete birokratskih i finansijskih prepreka za normalnu cirkulaciju sa obe strane administrativne linije.

Komentarišući informacije da će na Kosovu biti oduzimana vozila sa srpskim tablicama, Đurić je kazao da Srbija neće dozvoliti da se bilo ko "iživljava i šikanira" Srbe na Kosovu na bilo koji način.

"Problem je u tome što političari u Prištini još uvek robuju ratnom mentalitetu. Mnogi od njih, i upravo neki od onih koji rade sa prištinske strane na procesu normalizacije, mentalitetski još nisu izašli iz okvira devedesetih", naveo je Djurić.

Povodom navoda da je Priština zatražila prijem Kosova u Unesko, Đurić je rekao da su ljudi, koji su pre petnaestak godina nosili uniforme i uništili gotovo 150 crkava i manastira, "sada obukli odela, postali političari i žele da čuvaju te iste manastire". Đurić je poručio da bi to bio civilizacijski poraz i da tome mora da se suprotstave i Srbija i sve države kojima je stalo do prava i pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track