GOSTI IMPRESIONIRANI: Pošta Srbije gradi u Iraku poštu kao našu!
Foto: Posta Srbije

Posao na Bliskom Istoku za naše inženjere

GOSTI IMPRESIONIRANI: Pošta Srbije gradi u Iraku poštu kao našu!

Politika -
"Ovaj susret otvara vrata budućoj saradnji sa "Poštom Srbije". Mi želimo ovakav koncept kod nas u Iraku, zato smo ovde. Razgovarali smo i izrazili spremnost da poslovni dogovor uskoro pretočimo u protokol o saradnji", izjavio je ministar Kadim el Rašid

BEOGRAD - Direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić ugostio je na najvišem državnom nivou delegaciju Iraka, koju su predvodili ministar telekomunikacija te zemlje Hasan Kadim el Rašid i direktor iračke pošte Ahmed Mohamedsali Ahmad, što je prva poseta u cilju uspostavljanja direktne saradnje dve zemlje u domenu poštanske delatnosti.

Iračani su posetili najveći i najsavremeniji regionalni poštansko-logistički centar za sortiranje poštanskih pošiljaka u jugoistočnoj Evropi, vredan više od 50 miliona dolara, i izrazili spremnost da stručni timovi srpske pošte, njeni tehnolozi i programeri, kreiraju sličan koncept prerade pošiljaka i u Iraku.

"Ovaj susret otvara vrata budućoj saradnji sa "Poštom Srbije". Mi želimo ovakav koncept kod nas u Iraku, zato smo ovde. Razgovarali smo i izrazili spremnost da poslovni dogovor uskoro pretočimo u protokol o saradnji", izjavio je ministar Kadim el Rašid.

Domaćin je istakao da je svako trajno prijateljstvo bazirano na valjanim poslovima.

"Mi u "Pošti" spremni smo da budemo na čelu konzorcijuma, koji će koncept automatizacije i prerade pošiljaka u celini - tehnički, tehnološki, informatički i građevinski - preneti u Irak. Spremni smo da taj posao od velike vrednosti u celosti realizujemo na najbolji mogući način, što bi bio nastavak plodne saradnje, koju su srpske firme imale u Iraku u sferi građevine, infrastrukture i poljoprivrede", naveo je Krkobabić.

Sa stranom delegacijom susreo se i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je sa kolegom iz Iraka najavio potpisivanje sporazuma o saradnji dve zemlje u oblasti telekomunikacija, što bi trebalo da olakša učešće srpskih kompanija na tenderima u Iraku.

Iračani su pozvali srpske kompanije da dođu i rade na obnovi Iraka.

Foto: Pošte Srbije
Foto: Pošte Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track