Toma poslednji na listi, Tadić treći, Stanković prvi

Žreb za predsedničke izbore

Toma poslednji na listi, Tadić treći, Stanković prvi

Politika -
Izvlačenjem iz bubnja određen redosled na glasačkim listićima

BEOGRAD - Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije Zoran Stanković biće prvi na izbornoj listi za predsedničke izbore 6. maja, utvrđeno je večeras žrebom u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK). Kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić je na trećem mestu, a kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić na 12. mestu.

Na izbornoj listi na mestu broj dva biće kandidat Dveri Vladan Glišić, a na četvrtom mestu predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica. Na petom mestu na izbornoj listi je kandidat za predsednika Srbije Zoran Dragišić koga je kandidovao Pokret radnika i seljaka, na šestom mestu je Jadranka Šešelj ispred Srpske radikalne stranke.

Muftija Muamer Zukorlić koga je za predsednika kandidovala grupa građana je na sedmom mestu na izbornoj listi, a na osmom Danica Grujičić iz Socijaldemokratskog saveza. Na devetom mestu je Ivica Dačić iz Socijalističke partije Srbije, a na 10. na izbornoj listi je Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno demokratske partije ispred koalicije "Preokret". Na 11. mestu na izbornoj listi je Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara. Žreb su obavili čelnici RIK-a u prisustvu svih članova i predstavnika političkih partija.U trci za predsednika Srbije učestvovaće 12 kandidata, kojima je Republička izborna komisija potvrdila kandidature, a njihov redosled na glasačkom listiću 6. maja određen je večerašnjim žrebom. Žrebanje je obavljeno tako što se iz jednog bubnja izvlačila kuglica u kojoj je bio list sa upisanim imenom i prezimenom kandidata i nazivom pradlagača, dok se iz drugog bubnja izvlačila kuglica u kojoj je list sa rednim brojem koji će taj kandidat imati.1. Zoran Stanković2. Vladan Glišić3. Boris Tadić4. Vojislav Koštunica5. Zoran Dragišić6. Jadranka Šešelj7. Muamer Zukorlić8. Danica Grujičić9. Ivica Dačić10. Čedomir Jovanović11. Ištvan Pastor12. Tomislav Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track