MISTERIJA BABIĆEVOG SATA: Niko ne zna ko je kupac
Foto: Printskrin

Prodato za 300.200 dinara

MISTERIJA BABIĆEVOG SATA: Niko ne zna ko je kupac

Politika -
Sat je prodat nakon višednevne licitacije u kojoj je učestvovao veći broj ponuđača i u kojoj je cena menjana 178 puta

BEOGRAD - Ručni sat koji je ranije pripadao šefu poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Zoranu Babiću prodat je na licitaciji koju je pokrenuo poslanik Demokratske stranke Balša Božović za više od 300.000 dinara, ali je neizvesno da li će kupoprodaja zaista biti obavljena.

Sat je prodat nakon višednevne licitacije na sajtu Limundo u kojoj je učestvovao veći broj ponuđača i u kojoj je cena menjana 178 puta.Poslednji ponuđen iznos bio je 300.200 dinara ali je član koji je ponudio najveću cenu suspendovan jer je prilikom registracije, koju je obavio tokom prethodne noći, uneo netačne podatke.

Kako su rekli u Limundu, drugoplasiranom članu je ponuđeno da on preuzme sat ali je on izjavio da to neće da uradi, jer nije pobedio, ali i zbog toga što je čitav slučaj shvatio "kao jednu šalu".

Pravila predviđaju da se u takvim situacijama prodavcu predloži da ponovi licitaciju ili da sat pokuša da proda preko sajta Kupindo, na kojem se kupoprodaja obavlja po fiksnoj ceni. U pitanju je sat "rokšel rumer" (Rockshell roamer) koji je Babić "izgubio" nakon jedne skupštinske rasprave sa opozicionim poslanikom Božovićem.

Babić je Božoviću usmeno ponudio da menjaju satove i imovinu, na šta je Božović pristao. Pošto nije imao sat na ruci, on je uzeo Babićev sat i otišao.Božović je najavio da će sav novac prikupljen od prodaje tog sata pokloniti u dobrotvorne svrhe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track