DOBRODOŠLICA: Vučić sa novim ambasadorom Japana
Foto: Tanjug Tanja Valič

Podrška iz Tokija

DOBRODOŠLICA: Vučić sa novim ambasadorom Japana

Politika -
Novopostavljeni diplomata koji će predstavljati Japan zove se Đuići Takahara

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas novopostavljenog ambasadora Japana Đuićija Takaharu. i poželeo mu dobrodošlicu i izrazio nadu da će tokom njegovog mandata saradnja dve zemlje doprineti dodatnom jačanju i unapređenju političkih i ekonomskih odnosa.

Mi činimo sve da poboljšamo investicionu klimu u cilju većeg prisustva investitora iz Japana, čije bi znanje i iskustvo bilo od velikog značaja za dalji razvoj srpske privrede , istakao je Vučić.

Ambasador Takahara je rekao da Vlada Japana veoma ceni napore premijera Vučića i Vlade Srbije za unapređenje odnosa sa susednim zemljama i istakao ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Posebno je naglasio podršku koju Japan pruža Srbiji u procesu evropskih integracija. On je premijeru Vučiću preneo pohvale japanskih zvaničnika za uspešno predsedavanje Srbije OEBS i zalaganja za mir i bezbednost u Evropi.

Visoko cenimo sprovođenje reformskih mera Vlade Srbije u cilju ekonomskog razvoja , izjavio je Takahara i dodao da su japanske kompanije, koje su već duže vreme prisutne na srpskom tržištu, veoma zadovoljne uslovima poslovanja.

Vučić se zahvalio na podršci koju Japan pruža Srbiji na putu ka članstvu u EU i učešću u radu međunarodnih organizacija, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track