Izetbegoviću nije jasno: Vučićeva inicijativa preuranjena i nedorečena
Foto: Reuters

Bošnjački član Predsedništva BiH

Izetbegoviću nije jasno: Vučićeva inicijativa preuranjena i nedorečena

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na konferenciji o zapadnom Balkanu, 27. avgusta u Beču, predložiti da se uvede zajednički dan sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije

SARAJEVO - Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio danas da je inicijativa premijera Srbije Aleksandra Vučića da se zajednički obeležava stradanje svih žrtava u ratovima izazvanim raspadom Jugoslavije preuranjena i nedorečena.

Izetbegović je ocenio da toj inicijativi mora da prethodi završetak procesa stabilizacije i normalizacije ukupnih odnosa u regionu, preneli su sarajevski mediji.

"Inicijativa premijera Vučića može dobiti zamah samo ako podrazumeva istinsko suočavanje sa istinom o svim zločinima, prihvatanje presuda međunarodnih sudova i istorijskih činjenica utvrđenih u tim presudama", rekao je Izetbegović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na konferenciji o zapadnom Balkanu, 27. avgusta u Beču, predložiti da se uvede zajednički dan sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije. Njegovu inicijativu ranije su odbacili hrvatski premijer Zoran Milanović i ministar inostranih poslova Kosova Hašim Tači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track