Vladan Glišić napustio Dveri
Foto: Beta/Nenad Petrovic

Odlazak jednog od osnivača Srpskog pokreta Dveri

Vladan Glišić napustio Dveri

Politika -
Glišić ima pravo da u javnosti govori u svoje lično ime, ali od Osnivačkog sabora Srpskog pokreta Dveri, održanog 27. juna 2015. godine, ne govori u ime Srpskog pokreta Dveri, navodi se u saopštenju

BEOGRAD - Prelazno veće Srpskog pokreta Dveri saopštilo je u subotu da je Vladan Glišić samovoljno napustio Pokret Dveri i da on više ne govori u ime tog pokreta.

"Glišić ima pravo da u javnosti govori u svoje lično ime, ali od Osnivačkog sabora Srpskog pokreta Dveri, održanog 27. juna 2015. godine, ne govori u ime Srpskog pokreta Dveri", navodi se u saopštenju.

Dveri dalje pojašnjavaju da je od Osnivačkog sabora prestalo da postoji Starešinstvo pokreta Dveri, te da se Glišić ne može predstavljati kao član Starešinstva.

U višemesečnim internim i javnim nastupima Vladan Glišić se izjasnio protiv potvrđenog Statuta Dveri, kao i protiv izabranog predsednika, koji je na Osnivačkom saboru izabran praktično jednoglasno, računajući i glas Vladana Glišića, napominje su saopštenju.

Na taj način, Vladan Glišić je samovoljno napustio političku organizaciju Srpski pokret Dveri, što je Prelazno veće i konstatovalo, navodi se u saopštenju i konstatuje da će postojati mogućnost saradnje sa njim ubuduće, s obzirom da su im politički ciljevi isti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track