JOŠ JEDAN GAF SRPSKE DIPLOMATIJE: Libanci neće Zukorlićevog šuraka za ambasadora
Foto: Profimedia

Sporna bliskost sa muftijom

JOŠ JEDAN GAF SRPSKE DIPLOMATIJE: Libanci neće Zukorlićevog šuraka za ambasadora

Politika -
Kandidatura Emira Elfića za ambasadora Srbije u Libanu, šuraka muftije sandžačkog Muamera Zukorlića, nije naišla na odobravanje u diplomatskim krugovima Libana zbog njegove politićke biografije

BEOGRAD - Sporna je njegova bliskast sa Zukorlićem i drugim sandžačkim političarima, što može predstavljati problem za srpsku diplomatiju, navode mediji.

- Najava da je upravo Emir Elfić kandidat za tu funkciju nije naišla na dobar prijem u hrišćanskoj zajednici, a da li će njihovo nepoverenje rezultirati konkretnim akcijama, poput odbijanja agremana Elfića, ostaje da se vidi - kazao je za medije izvor iz diplomatije, dodavši da je politički sistem Libana složen i da se zasniva na podeli vlasti izme|u mislimana i hrišćana.

- U svakom slučaju, srpska diplomatija će se potruditi da ovo pitanje bude rešeno na zadovoljstvo svih, pogotovo jer Liban nije priznao nezavisnost Kosova i Metohije i Srbija nićim ne želi da naljuti ovu zemlju - kazao je navedeni izvor.

Podsetimo, Elfić je bivši poslanik u Skupštini Srbije, izabran je za ambasadora sa kvote lidera Socijaldemokratske parije Rasima Ljajića.On je brat Zukorlićeve druge žene Elme Elfić.

Kako mediji prenose, odlukom da se Emir Elfić pošalje u Liban, a da novi ambasador Saudijske Arabije bude muftija beogradski Muhamed Jusufspahić, zvanični Beograd je pokušao da zadovolji apetite Zukorlićeve Islamske zajednice u Srbiji i Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track