OPSADA U PARLAMENTU: Miševi u skupštini, ali stvarno!
Foto: Beta

Glodari i bubašvabe okupirali zdanje

OPSADA U PARLAMENTU: Miševi u skupštini, ali stvarno!

Politika -
U kuhinji i hodnicima u zdanju na Trgu Nikole Pašića morala je juče da se obavi vanredna dezinsekcija i deratizacija

BEOGRAD - U Narodnoj Skupštini su se, dok su poslanici na letnjoj pauzi, pojavili miševi i bubašvabe, zbog čega je trenutno u parlamentu u toku proces dezinsekcije i deratizacije, saznaje Kurir.Ovim je, kažu poslanici šaljivo, još jednom dokazano da kad mačke nema, miševi kolo vode.Bez konsenzusaMeđutim, o tome ko je mačka, a ko miš, oni, kada smo ih pozvali, nisu uspeli da dođu do konsenzusa.Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić kaže da do sada nije video nijednog miša, ali da je to verovatno zbog toga što ga se ove štetočine plaše.- Upravo sam u Skupštini. Do sada nisam video nijednog miša, međutim, moguće da je to zato što su se razbežali od mene - kaže Babić šaljivo i dodaje da, koliko je njemu poznato, trenutno se u Skupštini obavlja redovno čišćenje.Ovih napasti se ne plaši ni šefica poslaničke grupe SPS Dijana Vukomanović, koja kaže da su miševi i bube česta pojava u kućama u crnogorskom selu gde trenutno boravi.Navikli na uljeze- Nijednom u Skupštini nisam videla tu vrstu opasnosti, ni u sali, ni u poslaničkoj grupi. Međutim, da sam videla miša, znala bih šta sa njim. Često sam ih viđala u selu u Crnoj Gori i nimalo ih se ne plašim. Normalno je da se, kada nema ljudi, životinjice usele, ali zgrada Skupštine je lepa i treba je održavati - kaže Vukomanovićeva i dodaje da su iskusni političari spremni na sve vrste pošasti.Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS, kaže da je u skupštinskoj sali navikao na miševe.- Toliko sam se navikao na miševe u sali da ove druge, o kojima pričate, ne primećujem - poručio je kroz smeh Stefanović.Konstantin Arsenović iz PUPS kaže da je on lično navikao na sve i da ga „ništa ne može iznenaditi“.- Bio sam u Skupštini i video sam da se nešto radi, ali Skupština i treba da se dovede u red. Što se mene lično tiče, ja sam dete sa sela, navikao sam na sve i ništa me ne može iznenaditi - kaže Arsenović.

ŠIRE ZARAZU- Pripadaju rodu glodara i žive na svim kontinentima osim Antartika- Obično su noćne životinje i dnevno mogu da pojedu hrane do deset odsto svoje ukupne težine- Izazivaju više bolesti, od kojih je među najopasnijima hemoragijska groznica, koja izaziva oboljenje bubrega- Većina se razmnožava tokom cele godine, mogu imati i do šest okota sa po šest mladih

Božidar ĐelićMIŠ USRED NASTUPAKad je o miševima reč, ostao je upamćen događaj koji se desio 2002. godine usred izlaganja tadašnjeg ministra finansija Božidara Ðelića. Naime, među učesnike skupa posvećenog izveštaju Svetske banke „Deset godina tranzicije“ nepozvan je ušetao i jedan miš. Nakon toga Ðelić je komentarisao da ga je miš podsetio na asimetričan odnos Svetske banke prema Jugoslaviji: „Reformama najbolje ocene, izvođačima mršave pare“.

Pratite KURIR na VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track