SKANDAL: Šešeljev sekretar ima lažnu diplomu
Foto: Dragana Udovičić

Falsifikovao dokument čuvenog državnog moskovskog univerziteta Lomonosov

SKANDAL: Šešeljev sekretar ima lažnu diplomu

Politika -
Protiv visokog funkcionera strane Vojislava Šešelja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu vodio se u maju 2008. godine postupak za krivotvorenje diplome iz fizike koja je izdata 24. juna 2002. godine

BEOGRAD - Sekretar Izvršnog odbora SRS Miroljub Ignjatović falsifikovao je diplomu čuvenog državnog moskovskog univerziteta Lomonosov.

Protiv visokog funkcionera strane Vojislava Šešelja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu vodio se u maju 2008. godine postupak za krivotvorenje diplome iz fizike koja je izdata 24. juna 2002. godine.

Falsifikat je, kako navode mediji, otkrio Ivan Ninić, zamenik generalnog sekretara SRS. On je nakon toga izbačen iz stranke, a Ignjatović je unapređen. U toku sudskog postupka utvrđeno je da Miroljub Ignjatović nikada nije upisao fakultet u Moskvi. On je na izborima 2012. na izbornoj listi stranke kao svoje zvanje naveo teoretski fizičar.

- U stranci nikad nije koristio visoko zvanje. To bi moglo da mu bude sporno ukoliko bi konkurisao na neku visoku funkciju - rekao je Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track