Advokat očekuje puštanje Arsića i Živića

Advokat očekuje puštanje Arsića i Živića

Politika -
Jokanović, koji zastupa Novicu Živića, rekao je da su se Arsić i njegov branjenik izjasnili da nisu krivi za incident u selu Staro Gracko kod Lipljana, već da ih je napala grupa mladića

PRIŠTINA - Prištinski advokat Živojin Jokanović rekao je da očekuje da načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić i sekretar Crvenog krsta Novica Živić, koje je uhapsila kosovska policija, u ponedeljak budu oslobođeni posle ispitivanja kod javnog tužioca.

Jokanović, koji zastupa Novicu Živića, rekao je da su se Arsić i njegov branjenik izjasnili da nisu krivi za incident u selu Staro Gracko kod Lipljana, već da ih je napala grupa mladića. Kosovska policija ih tereti da su navodno pretili Srbima selu Staro Gracko kod Lipljana da moraju da izađu na parlamentarne izbore, koje organizuje Srbija, 6. maja.

Jokanović je naveo da je načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić u njegovom prisustvu rekao da nije kriv i da mu ne treba branilac. Njegov branjenik Živić je, kako j naveo, "objasnio u policiji da je zajedno sa Goranom Arsićem bio na fudbalskoj utakmici u selu Staro Gracko, na kojoj je igrao i njegov sin, kada ih je napala grupa mladića".

Advokat je rekao i da je juče prisustvovao policijskom pretresu porodične kuće svog branjenika Noviće Živića i da policija nije pronašla ništa nezakonito. Kosovska vlast se protivi održavanju srpskih izbora na Kosovu, zakazanih za 6. maj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track