(VIDEO) DAČIĆ: Ministarska konferencija o izbeglicama početkom oktobra u Mađarskoj
Foto: Ministarstvo Spolj

kriza migranata

(VIDEO) DAČIĆ: Ministarska konferencija o izbeglicama početkom oktobra u Mađarskoj

Politika -
Ministar inostranih poslova Luksemburga Žana Aseborn smatra da je to evropsko pitanje broj jedan i zajednička konferencija ministara spoljnih i ministara unutrašnjih poslova EU i regiona biće održana u Mađarskoj, rekao je šef srpske diplomatije

KANKUN - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da bi početkom oktobra ministri spoljnih i unutrašnjih poslova zemalja EU i našeg regiona, trebalo da se sastanu u Mađarskoj i razgovaraju o krizi migranata i izbeglica.

Dačić je rekao da je takvu informaciju dobio od ministra inostranih poslova Luksemburga Žana Aseborna, sa kojim je razgovarao u Meksiku.

"Aseborn smatra da je to evropsko pitanje broj jedan i najverovatnije će početkom oktobra biti održana zajednička konferencija ministara spoljnih i ministara unutrašnjih poslova u Mađarskoj sa ovim pitanjem na dnevnom redu, uz učešće zemalja članica EU i zemalja iz našeg regiona i šire, koje pogađa ova kriza migranata i izbeglica", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Aseborn smatra da Srbija do kraja godine treba da otvori poglavlje u pregovorima sa EU, i očekuje se da će on, kao predsedavajući Saveta ministara EU u narednim mesecima posetiti Srbiju.

Dačić, koji učestvuje na Prvoj konferenciji država strana Ugovora o trgovini naoružanjem (ATT) koja se održava u Kankunu u Meksiku, je naglasio da je pored Aseborna razgovarao i sa šefom švajcarske diplomatije Didijerom Burkhalterom.

http://www.youtube.com/watch?v=9TstAfkDmDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track