POKRET DVERI: Glišić ne predstavlja Dveri, može da govori samo u svoje ime
Foto: Fonet

Dverjani u svađi

POKRET DVERI: Glišić ne predstavlja Dveri, može da govori samo u svoje ime

Politika -
Pokret Dveri saopštio je danas da Vladan Glišić ne predstavlja Dveri i da može da govori samo u svoje ime

BEOGRAD - Pokret Dveri saopštio je danas da Vladan Glišić ne predstavlja Dveri i da može da govori samo u svoje ime. Povodom današnjeg saopštenja koje je u ime Dveri potpisao Vladan Glišić, a u kome se pozivaju sve patriotske organizacije, humanitarne organizacije i savesni pojedinci da pomognu izbeglicama sa Bliskog Istoka koji su zatečeni u Srbiji, pokret Dveri je upozorio da se Glišić lažno predstavlja.

"Vladan Glišić predstavlja samo sebe i nikoga više, lažno se predstavlja u ime GG Dveri, a zapravo je napustio Pokret jer se na kraju ipak nije složio sa novom razvojnom fazom našeg Pokreta, iako je u njoj učestvovao i glasao za izbor predsednika. Glišić ne predstavlja Dveri, može govoriti samo u svoje lično ime, a zloupotreba imena Dveri govori o njegovim lošim namerama koje u ovom trenutku odgovaraju jedino vlasti Aleksandra Vučića", saopštio je danas pokret Dveri.

"Dveri su potpuno jedinstvene. Karakteristično je da je Glišić počeo da se približava u stavovima vladajućem režimu po pitanju migranata, dok je stav Dveri nešto potpuno drugo", ističe se u saopštenju. Problem Dveri nisu migranti već EU koja od Srbije želi da napravi najveći azilantski centar u Evropi i naša vlast koja želi da Srbiju naseli imigrantima, kažu u Dveri čiji je lider Obradović. Oni navode da ne prave nikakve proteste protiv migranata, da vlast ne sme da izađe na niti jedan duel sa opozicijom kako bi građani Srbije imali priliku da čuju argumente obe strane po pitanju migrantske krize, i dodaju da se "očito nešto krije i da je plan EU da svi migranti koji budu višak u zemljama EU budu naseljeni u Srbiji".

Kako je saopšteno, Grupa građana Dveri ne postoji od trenutka kada su Dveri odlukom Sabora Pokreta 27. juna u Čačku, na kome je učestvovao i Vladan Glišić, prerasle u političku organizaciju i predale kompletnu dokumentaciju za registraciju nadležnom ministarstvu. Prelazno veće Srpskog pokreta Dveri saopštilo je ranije da je Vladan Glišić samovoljno napustio Pokret Dveri i da on više ne govori u ime tog pokreta.

Pomoći azilantima

BEOGRAD, 31. avgust 2015. (FoNet) - Pokret Dveri, svestan težine humanitarne krize koja se nadvila nad Srbijom, poziva patriotske, humanitarne organizacije i savesne pojedince da pruže svu moguću pomoć u hrani, piću i ostalim potrepštinama azilantima koji su se zatekli u Srbiji, navodi se u pisanoj izjavi Vladana Glišića.

Pozivamo sve naše sugrađane da organizovano i pojedinačno pomognu azilantima da što pre stignu do granica Srbije sa državama Evropske unije (EU), kao i da savetima i drugim veštinama omoguće dolazak azilanata na njihovo odredište, poručio je Glišić i naglasio da je nemoralno i neprihvatljivo naplaćivanje usluga ljudima u nevolji. Smatramo da je pravedno da države EU koje su finansijski i politički podržavale destrukciju državnih poredaka zemalja porekla azilanata sada snose i troškove izdržavanja azilanata, koji su zbog te destrukcije bili primorani da napuste svoje domove, dodaje se u saopštenju Pokreta Dveri.

Pokret je najavio da će u narednom periodu organizovati humanitarne akcije pomoći azilantima.

(FoNet/Tanjugg/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track