FOTO KURIR NA SEDNICI GO SPS: Izabrano novo rukovodstvo socijalista
Foto: Svetlana Vojinović

Sednica Socijalista

FOTO KURIR NA SEDNICI GO SPS: Izabrano novo rukovodstvo socijalista

Politika -
Ne znam videćemo, u svakom slučaju ne ulazim aktivno u politiku, odnosno neću da se bavim operativnim radom u stranci, rekao je Šainović za Kurir
1 / 6 Foto: Kurir

BEOGRAD - Na sednici GO SPS Milutin Mrkonjić biće izabran za počasnog predsednika SPS.

Na sednici socijalista za potpredsednike SPS izabrani su: Aleksandar Antić, Predrag J. Marković, Branko Ružić, Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović. Dijana Vukomanović, šef poslaničke grupe SPS izabrana je na mesto predsednika Izvršnog odbora SPS. U predsedništvo su ušli i Vladimir Zagrađanin i Vanja Vukić.

Za presednika vojvođanskih socijalista izabran je Dušan Bajatović.

Za šefa izbornog štaba za lokalne izbore na nivou Srbije izabran je Novica Tončev.

Kako portal Kurira saznaje na sednici Glavnog odbora SPS lider socijalista Ivica Dačić predložiće Nikolu Šainovića za člana GO SPS.

Na sednicu GO SPS Mrkonjića je dovezla Ana Bekuta/Foto: Svetlana Vojinović
Na sednicu GO SPS Mrkonjića je dovezla Ana Bekuta/Foto: Svetlana Vojinović

U izjavi za Kurir Šainović nije želeo ni da potvrdi, ni da demantuje ovu informaciju.

" Ne znam videćemo, u svakom slučaju ne ulazim aktivno u politiku, odnosno neću da se bavim operativnim radom u stranci, rekao je Šainović za Kurir.

Foto: Svetlana Vojinović
Foto: Svetlana Vojinović

U sedištu socijalista na Studentskom trgu pojavio se i istoričar Predrag J Marković. Dačić je okupljenim novinarima u šali ili u zbilji rekao: " Evo ovo vam je jedan od potpresednika".

Na početku sednice u salu je ušao i glumac Velimir Bata Živoinović, koji se nalazio u invalidskim kolicima. Njega su okupljeni u sali dočekali apaluzom i ovacijama.

Na sednici Glavnog odbora SPS-a, socijalisti bi trebalo da izaberu i ostale stranačke organe. Time bi socijalisti, gotovo devet meseci od Kongresa, trebalo da kompletiraju stranačko rukovodstvo. Kongres socijalista, deveti po redu, održan je 14. decembra, kada je za lidera stranke ponovo izabran Ivica Dačić, ali ne i zamenik predsednika, potpredsenici, Izvršni odbor, članovi Predsedništva.

Dačić je juče rekao da samo on zna ko će biti izabran u vrh SPS, navodeći da je stoga sve što se pojavilo u novinama ili neistinito ili poluistinito. Dačić je rekao i da će SPS kao partija svakako nastaviti svoj reformski proces spremajući se za dalje političke zadatke. Od decembarskog Kongresa u medijima se licitiralo o ostalim kadrovskim rešenjima, a kao kandidati za potpredsednike nabrajani su Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Slavica Đukic Dejanović i Dijana Vukomanović. Od kongresa 2010. godine sa Dačićem su strankom rukovodili Žarko Obradović, kao zamenik predsednika stranke, kao i Djukić Dejanović, Mrkonjić i Vukomanović, kao potpredsednici, dok je predsednik Izvršnog odbora bio Branko Ružić.

( S. Vojinović/Sandra Mališić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track