VUČIĆ NAJAVIO ČISTKU: Neradnici iz SNS će ostati bez fotelja!
Foto: Alekdsandar Jovanović Cile

METLA

VUČIĆ NAJAVIO ČISTKU: Neradnici iz SNS će ostati bez fotelja!

Politika -
Premijer kaže da će u januaru napraviti presek stanja, te da za ministre koji nemaju rezultat neće biti mesta u rukovodstvu partije

BEOGRAD - Lider naprednjaka Aleksandar Vučić održaće u januaru izbornu skupštinu SNS na kojoj mogu da se očekuju krupne promene u rukovodstvu stranke. Ministri i ostali visoki državni funkcioneri biće na testu, a oni koji nemaju rezultat, ostaće bez fotelje!Premijer i šef naprednjaka za Kurir je potvrdio da će u januaru napraviti svojevrstan presek stanja šta je sve urađeno i šta nije, te da za funkcionere na visokim pozicijama u državi koji nisu pokazali nikakav rezultat neće biti mesta ni u rukovodstvu stranke, ni države.Ocenjivanje- SNS ima veliku odgovornost kao najveća i najjača politička stranaka i u skladu sa tim moramo i da se ponašamo prema Srbiji. Ako očekujemo od Srbije da se menja, hoćemo da krenemo od sebe, da najpre u stranci promenimo ono što nije bilo dobro - rekao je Vučić i naglasio:- Sigurno će biti novih ljudi, a sasvim sigurno će neki otići s funkcija, a neki i ostati.Prethodno je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović najavio skupštinu stranke za januar 2016. godine.- Skupština će proveriti rad svih koji su u izvršnoj vlasti i koji imaju najznačajnije državne funkcije. Očekuju se promene u rukovodstvu stranke. Upravo time SNS želi da pokaže da su odgovornost i rad osnovne smernice rada naprednjaka - rekao je Stefanović.

Kurir 23. avgust
Kurir 23. avgust

Jasna situacijaNa pitanje da li skupština SNS u januaru znači i da će se ići na vanredne parlamentarne izbore, Stefanović je rekao da će predsednik stranke Aleksandar Vučić do kraja septembra doneti odluku o tome. On je najavio i sednicu Predsedništva SNS za petak.Analitičar Dejan Vuk Stanković najavu skupštine naprednjaka vidi kao pokušaj da se stranka očisti od onih koji žele samo korist za sebe.- Vučićeva je namera da ima potpuno jasnu situaciju kada je reč o radu članstva - naglasio je Stanković.Kurir je nedavno prvi objavio da će svi oni naprednjaci koji su imali loše rezultate morati da lete sa funkcija.

Iznenadni pozivPREMIJER DANAS S MERKELOVOMPremijer Aleksandar Vučić sastaće će se danas u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Iako nije bilo planirano da se tokom posete Nemačkoj sastane sa Merkelovom, Vučić je tokom dana dobio iznenadni poziv savetnika nemačke kancelarke. Vučić neće stići da poseti naše košarkaše, niti da odgleda utakmicu jer u Berlinu boravi samo danas.

REAGOVANJA /Evo šta na vučićevo čiŠćenje stranke kažu ministri u Vladi iz redova naprednjakaBratislav GašićŠEF BIRA TIMSamo Vučić bira svoj tim i niko drugi, kako za Vladu tako i za stranku. Siguran sam da on odlično prepoznaje svaki rezultat, pa i moj.Zorana MihajlovićPROVERE NA SVIM NIVOIMADobro je da se provere rad i marljivost, ali i odanost. Stranka će se osvežiti novim ljudima, ali neće biti nestranačkih koje ćemo predstaviti kao stranačke.Jadranka JoksimovićPOTPUNO NORMALNOU našoj stranci je potpuno normalno da se analiziraju i ocenjuju rad i rezultati svih funkcionera partije. Pozicije unutar stranke se zaslužuju rezultatima,Željko SertićANALIZA REZULTATASvaki posao je podložan analizi rezultata i najavljena izborna skupština je jedini način da se proveri idemo li u dobrom pravcu.Nikola SelakovićDEMOKRATSKIDokazujemo da smo stranka koja radi po demokratskim principima, jer je u stanju da od funkcionera traži rezultate rada i pozove ih na odgovornost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track