BESNI RAT U SPS Mrkonjić: Ko je, bre, taj Tončev? Priča gluposti
Foto: Dragan Kadić

Socijalisti se posvađali zbog funkcija

BESNI RAT U SPS Mrkonjić: Ko je, bre, taj Tončev? Priča gluposti

Politika -
Bivši potpredsednik stranke iz Surdulice pobesneo što nije ponovo dobio fotelju, pa je izvređao svoje kolege da su „ko šuplja burad“. Mrka mu jedini nije ostao dužan

BEOGRAD - Socijalisti su žestoko zaratili zbog partijskih funkcija, a najglasnije je svoje nezadovoljstvo izrazio Novica Tončev jer nije ponovo izabran za potpredsednika SPS. On je izvređao svoje kolege potpredsednike, za koje je rekao da „ne bi pobedili ni u svojoj ulici“.Tončev je dobio ponudu od lidera stranke Ivice Dačića da bude šef izbornog štaba, a da će, ako ostvari dobar rezultat, možda moći da računa i na potpredsedničko mesto. On je o toj ponudi trebalo da razmisli do danas, a šta je odlučio ostalo je nepoznato do zaključenja broja jer nije odgovarao na pozive.- Pitam se ako nisam dobar da budem potpredsednik stranke, kakve su mi onda kvalifikacije da budem šef izbornog štaba, što je mnogo zahtevnija funkcija. Ja sam jedini funkcioner SPS kome je predsednik stranke postavio uslov da će postati potpredsednik ako ostvari dobre rezultate na izborima. Srećan sam čovek, biću prvi potpredsednik u SPS koji je na to mesto izabran zahvaljujući pobedi i dobrim rezultatima, dok su ostali Dačićevi potpredsednici postavljeni na ta mesta iako ne mogu da pobede ni u svojoj ulici, izbornoj jedinici ili mesnoj zajednici. Za razliku od njih, ja sam uvek pobeđivao u svojoj sredini - opleo je on ranije po kolegama. On im je poručio i da su „ko šuplja burad“.

BudalaštineKako saznajemo, Tončev se svojim prijateljima žalio i da mu je krivo što se Dačić odrekao njega, a za člana Predsedništva izabrao Vladimira Zagrađanina, čoveka za kojeg se vezuje afera „kofer“.- Novica ne može da se pomiri s tim jer smatra da je on mnogo više zaslužio funkciju - kaže naš sagovornik.Milutin Mrkonjić, koji je dobio funkciju počasnog predsednika, nije oćutao Tončevu:- Ma koji, bre, Novica Tončev? Ko je, bre, to? Ne poznajem ga. Šta on hoće? Šta me briga što se žali. Ja sam počasni predsednik i briga me za njega! Ne zanimaju me njegove budalaštine!Smiruje strastiLider stranke Ivica Dačić, s druge strane, tvrdi da je sve pod kontrolom.- Nema nikakvih svađa. Tončev jeste na GO rekao šta misli, ali je shvatio šta ja kao predsednik očekujem od njih. I Tončev i ostali, ukoliko ostvare dobar rezultat na izborima, imaće priliku da postanu potpredsednici. A što se tiče Zagrađanina, uveravam vas da je to čista spekulacija. Nema nezadovoljnih - naglasio je Dačić.

Funkcije im udarile u glavuPOTPREDSEDNICI U ZEMLJU PROPALINovi-stari potpredsednici SPS Slavica Ðukić Dejanović, Branko Ružić i Aleksandar Antić nisu odgovarali na naše pozive i poruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track