MINISTARKA MIHAJLOVIĆ UŠTEDELA DRŽAVI 5 MILIONA DINARA: Nisam u politici da bih uzela, već da dam
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Novac daje i u humanitarne svrhe

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ UŠTEDELA DRŽAVI 5 MILIONA DINARA: Nisam u politici da bih uzela, već da dam

Politika -
Nijedan jedini dinar ne trošim iz budžeta Srbije niti koštam državu, istakla je Mihajlović

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nije u politici da bi uzimala, već da bi pružila znanje i energiju, i ponovila da ne prima platu u Vladi Srbije.

"Platu ne primam u Vladi Srbije niti uzimam bilo kakve dnevnice - to je negde za ove tri godine pet miliona dinara", rekla je Mihajlović novinarima upitana da komentariše napade u medijima.

Ona je tokom obilaska radova na pristupnim saobraćajnicama Pupinovog mosta, od Zrenjaninskog puta do Ovče, rekla da kao predsednik Upravnog odbora Direktorata za civilno vazduhoplovstvo novac daje u humanitarne svrhe deci bez roditelja.

"Sve svoje troškove, bilo na kartici ili van nje, i one koji mi pripadaju ili ne pripadaju, ja plaćam. Sve je u skladu sa zakonom", rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednica SNS.

Ona je dodala da je kampanja za izbore već počela. Mihajlović je, odgovarajući na pojedina pitanja kako može i da li može da ne prima platu od države i da ne uzima novac od države za svoju funkciju, rekla da između ostalog prima i platu kao profesor na jednom privatnom univerzitetu.

"Nijedan jedini dinar ne trošim iz budžeta Srbije niti koštam državu", istakla je Mihajlović.

Ona je takođe najavila da će tužiti jedan dnevni list kako bi zaštitila svoja prava.

"Moje pravo jeste, između ostalog, i da tužim dnevni list koji se bavi neistinama, ne samo zato što ja jesam političar, koje inače novinari treba da kritikuju ili hvale, već pre svega zato što sam ja nečija majka, nečije dete, komšinica i prijateljica i ne želim da se ime koje sam gradila više od 20 godina na taj način prlja", naglasila je Mihajlović.

Ona je, komentarišući medijske navode, rekla da svako ko zna kako funkcioniše platna kartica zna da je to odnos između banke i klijenta i ponovila da nije ušla u politiku da bi uzimala, već pružala znanje i energiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track